Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”;

Kastamonu’nun orta yerinde “çöp ev”

Kastamonu’da bir vatandaşın biriktirdiği eşyalar evini çöp eve düşürdü. Göreni hayrete düşüren evi gören vatandaşlar ise çaresiz vatandaş için yardım istedi. ...

Cebrail Mahallesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Yılmaz Has, satmak için evinde çeşitli malzemeler biriktirmeye başladı. Has'ın biriktirdiği eşyalar bir süre sonra odalara sığmaz hale geldi. Yılmaz Has ile tanışan duyarlı vatandaşlar, maddi durumu iyi olmadığı için yardımda bulunmak istedi. İlk olarak evine ziyaret gerçekleştiren vatandaşlar, kapıyı açtıklarında inanılmaz bir manzara ile karşılaştı. Evin içerisinin çöplerle doldurulduğunu gören vatandaşlar, Kastamonu Belediyesini arayarak çöplerin temizlenmesi için yardım istedi.

“EVİMİN DÜZELTİLMESİNİ, YAŞANILACAK HALE GETİRİLMESİNİ ÇOK İSTERİM"

Azdavay ilçesinden gelerek Kastamonu’ya yerleştiğini söyleyen Yılmaz Has, “Ben, 21 yıl boyunca Kastamonu’da kuaförlük yaptım. Kuaförlük işini bırakınca inşaat işine başladım. İnşaatlarda iş verirlerse çalışıyorum. Kuaför malzemelerini evime getirip bıraktım, devredemedim. Diğer malzemeleri de eve getirdim, onları satmak için biriktirdim. Evimin düzeltilmesini, yaşanılacak hale getirilmesini, oturulacak hale getirilmesini çok isterim. Ben, kendim yemek yapabiliyorum. Yalnız yaşıyorum. Babamı iki yıl önce kaybettim, annem var ama o da yanımda yaşamıyor” dedi.

Hayırsever vatandaşlar ise Yılmaz Has'a yardım etmek için evine geldiklerini ve manzara ile karşılaştıklarını söyledi. Vatandaşlar, çöpler boşaltıldıktan sonra Yılmaz Has'ın evini, hayırseverlerin de yardımıyla yaşanabilir bir hale getirmek istediklerini ifade etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum