Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da ayı kabusu tekrar başladı!.. Köylü çaresiz
Son yıllarda sayıları giderek artan ve köylü üreticinin korkulu rüyası haline gelen ayılar bu yıl mesaiye erken başladı.
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
Ayıların inadı pahalıya mal oldu
Ayılara karşı sınav veren vatandaş: "Ayıyla komşu gibi olduk” 
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Aç ayılar onlarca kovana zarar verdi
Tosya ilçesinde ayılar, 27 arı kovanına zarar verdi. Tosya'da arıcılık yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muzaffer Acar ile Kilkuyu köyü mevkisinde arıcılık yapan Saim Yılmaz'a ait arılığa giren ayılar, 27 kovana zarar verdi.
Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi
İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi.
Kastamonu'daki ayılar, zıvanadan çıktı
Kastamonu’da yerleşim yerlerine kadar inen ayılar bir evin bahçesinde bulunan kovanları parçaladı. Ayının saldırısı sonucu 40 kovan zarar görürken, binlerce bal arısı da telef oldu.
Yok artık! 112’yi bu sebeplerden arıyorlar
ANTALYA 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 8 ayda gelen 2 milyon 500 bin çağrının yüzde 64'ü gereksiz çağrılardan oluştu. Damat adayının GBT'sini yaptırmak isteyen de konuşmaya başlayan çocuğuna pratik yaptırmak isteyen de acil çağrı hattını meşgul etti.
Kastamonu köylerinde ayılar kol geziyor
Son yıllarda Kastamonu ve bölgemizde ayı popülasyonu artış gösterirken vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit altına girdi.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Kastamonu'daki arıcıların dikkatine! Bu uyarı size
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılara son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, Arılı Kovan Desteklemesi kapsamında kovan tespitlerinin başladığı ve 30 Ekim'e kadar tespitlerin yaptırılması gerektiğini duyurdu.
Sıcaklar bal rekoltesini düşürdü
Aşırı sıcaklık ve iklim değişikliğinden dolayı son yıllarda bal rekoltesinde düşüş yaşanıyor.
Aç ayıları tel örgü de durduramadı!
Taşköprü'de tel örgüyü aşarak içeri giren ayılar ikinci kez arıları telef etti.
'Ebabil' Zırh tanımıyor
Güvenlik güçlerinin en önemli caydırıcı özelliklerinden biri, kullandıkları mühimmatın karşı tarafa verdiği hasardır. Bu konuya odaklanan Türk mühendislerinin geliştirdiği ve ‘Ebabil’ ismini verdiği teknoloji, aslında dünyada pek örneği olmayan bir iş. Söz konusu teknoloji sayesinde çok bilinen ve sık kullanılan zırhlar, rahatlıkla delinebiliyor.
İnebolu'da arı kovanlarını zehirleyen şahıslar kameraya yakalandı
İnebolu ilçesinde 135 kovandaki binlerce arı, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi. Arıların telef edilme anı ise bahçede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.
135 kovan arıyı zehirlediler
İnebolu’ya bağlı Dibek Köyünde Ali Oğuz ve Salim Şahiner’e ait 135 kovan arı kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi.
Aç kalan ayılar kovanları parçaladı
Taşköprü ilçesinde çitleri parçalayarak bir vatandaşın bahçesine giren ayı, arı kovanlarını parçaladı.