135 kovan arıyı zehirlediler;

135 kovan arıyı zehirlediler

İnebolu’ya bağlı Dibek Köyünde Ali Oğuz ve Salim Şahiner’e ait 135 kovan arı kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi....

İnebolu’ya bağlı Dibek Köyünde Ali Oğuz ve Salim Şahiner’e ait 135 kovan arı kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi.

Abanalı bal üreticisi iki ortak geçen yıl Dibek Köyünde satın aldıkları 3,5 dönümlük araziye 135 adet arı kovanı yerleştirdi.

Kestane ormanlarıyla kaplı bölgede kestane balı üretimi yapan Ali Oğuz ve Salim Şahiner’e ait arı kovanlarının bulunduğu bahçeye gece 01.30 sıralarında gelen yüzleri maskeli 2 kişi ellerindeki pompalarla bütün kovanlara ilaç sıktı.


Ertesi gün ortaya çıkan olayın ardından Ali Oğuz ve Salih Şahiner, Jandarma’ya başvurarak şüphelilerden şikayetçi oldu. Etrafı çitle çevrili bahçedeki güvenlik kameraları tarafından çekilen şahısların görüntüleri de Jandarma’ya teslim edildi. Olayın ardından şüphelilerin bulunması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından açıklama yapan Ali Oğuz, “Bu vicdanı olmayanların yapacağı bir iş. Bir insan katil bile olsa bunu yapamaz. Arıların doğada ne kadar önemli olduğu belli. İnsan olan bunu yapmaz ama maalesef bu caniliği yaptılar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Olayla ilgili Jandarma’ya başvurduk. Gerekli inceleme ve tahkikat yapılıyor. İnşallah bir sonuca ulaşacağız. Bu olayın faillerinden hukuk önünde hesap soracağız” dedi.

Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum