Kastamonu'daki ayı sorunu üst mertebelere taşındı;

Kastamonu'daki ayı sorunu üst mertebelere taşındı

....

İnebolu Muhtarları Birleşme ve Dayanışma Derneği, CİMER üzerinden Tarım Ve Orman Bakanlığı’na son zamanlarda yaşanan ayı vakaların çözümü için başvuruda bulundu.

İnebolu Muhtarları Birleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Kuruahmet, CİMER üzerinden yaptığı başvuruda Bakanlığın ayı sorunu nedeniyle acilen önlem almasını ve zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanmasını talep etti.

Emrullah Kuruahmet, CİMER’e yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizde köylerde ve mahallelerde son 2 aydır yaşanan Ayıların meyve ve arı kovanlarına saldırısı artmıştır. Ayılar meyve ağaçlarının dallarını hatta ağaçları da kırmakta ve vatandaşlarımız bu yüzden büyük zarar çekmektedir. Arı kovanlarını parçalamakta ve bu zararı vatandaş kendisi çekmektedir. Bakanlığınızca bu konuda gerekli önlemlerin acilen alınmasını yoksa ilerleyen zamanlarda evlere de saldırı olabilecektir. Yaşanan olaylarda meydana gelen maddi zararların karşılanmasını talep ediyoruz. İnebolu halkının daha fazla zarar görmemesi için Bakanlığınızca gerekli çalışmanın yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.” 

Kaynak: İnebolu Postası

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum