Arama
Arama Sonuçları
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi
İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi.
Kastamonu OBM'de toplantı üstüne toplantı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Cumhuriyetin 100. yılında Kastamonu Sektör Hazırlık toplantılarını sürdürüyor. Kastamonu OBM aynı gün içinde 2 toplantıyı üst üste yaptı.
"Milyonlarca zararı böcek imha edildi"
Kastamonu orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, kestane ağaçlarına zarar veren Gal Arılarıyla yapılan Biyolojik Mücadeleye değinerek, 2023 yılın milyonlarca zararlı böceğin imha edildiğini açıkladı. Bölge Müdürü Sönmezoğlu açıklamasında; "Kestanemizi korumak en önemli görevimiz. Bu konuda ne yapsak azdır" dedi.
Kestanenin baş belası ‘katil arı”
Kastamonu ve Sinop'ta önemli bir geçim kaynağı olan kestane ağaçlarında halk arasında 'katil arı' olarak bilinen 'gal arısı' zararlısının yaygın olarak görülmesi, kestane ve balında üretimi olumsuz etkiledi.
‘Kastamonu arıcılığı, her sezon aynı sorunları yaşıyor’
Ziraat Mühendisi Suat Musabeşeoğlu’ndan arıcılık sezonu açıklaması...
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Deniz Şenliklerine damga vuran “İnebolu Denk Kayağı” gösterisi
Milli Mücadele döneminde Anadolu'nun lojistik merkezlerinden İnebolu Limanı'na getirilen mühimmatın tahliyesini üstlenen İnebolulu kayıkçıların kullandığı "denk kayığı", İnebolu Deniz Şenliklerinde yaptığı gösteri ile büyük alkış topladı.
İnebolu Orman İşletmesi’nin kestane çalışmaları Aydın’da yankı buldu
İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kestane ormanlarının rehabilitasyonu ve bu yıl baş gösteren kestane gal arısıyla yaptığı mücadele çalışmaları Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) yankı buldu.
İnebolu ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı
İnebolu ilçesinin yöresel ürünü ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı.
Kestane ormanlarında yerinde inceleme
Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Nezir ve Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Yakup Paksoy İnebolu Orman İşletme Şefliğinde kestane ormanlarına yapılacak olan bakım çalışmalarına yönelik envanter çalışmalarını yerinde inceledi.
İnebolu Orman İşletme Müdürü'ne başarı belgesi
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel'e Kestane ve Defne rehabilitasyon çalışmalarında başarıları için teşekkür belgesi takdim etti.
İnebolu'da arı kovanlarını zehirleyen şahıslar kameraya yakalandı
İnebolu ilçesinde 135 kovandaki binlerce arı, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi. Arıların telef edilme anı ise bahçede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.
135 kovan arıyı zehirlediler
İnebolu’ya bağlı Dibek Köyünde Ali Oğuz ve Salim Şahiner’e ait 135 kovan arı kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi.
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.
İnebolu’da ‘kestane işleme tesisi’ gün sayıyor
İnebolu İlçesine bağlı Karadeniz Mahallesi'nde bulunan Hasan Tuna İlkokulu binasında faaliyete geçecek olan “İnebolu’da İşleyen Eller” adlı Kestane İşleme Tesisi Projesi çalışmaları devam ediyor.
Arıcılardan, ormancılara teşekkür var
Cide’de geçimini arıcılık yapıp ürettiği bal satışıyla sağlayan Murat Acar, ‘gal arısı’ ile amansız mücadele eden ve sorunu çözmek için bir çok yöntem geliştiren Cide Orman İşletme Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Özel İdare’nin ‘zor’a yolları kapalı…
Aşırı yağışlar sonrasında kapanan ve uzun süre açılamayacağı düşünülen grup yolu, tekrar vatandaşların hizmetinde…
Kastamonu'da 15 köye 600 tuzak
Cide Orman İşletme Müdürlüğü'nde 2023 yılında Kestane Gal Arılarına karşı biyoteknik mücadele kapsamında 15 köyde 600 yapışkan tuzak asıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada; " Gal arısı ile mücadelemiz etkin bir şekilde sürmektedir" denildi.
Zararlı böceklerle ‘biyolojik’ mücadele
İnebolu ilçesinde kestane ağaçlarında verimin düşmesine sebebiyet veren böceklerle biyolojik mücadele için “feromon tuzağı” kurulumuna devam ediliyor.
1,5 tonluk TOGG’un fiyatı dudak uçuklatıyor
Kurban pazarının en büyük ve en pahalı kurbanlığı olarak ön plana çıkan TOGG isimli dana 240 bin liraya alıcısını bekliyor.