İnebolu Orman İşletmesi’nin kestane çalışmaları Aydın’da yankı buldu;

İnebolu Orman İşletmesi’nin kestane çalışmaları Aydın’da yankı buldu

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kestane ormanlarının rehabilitasyonu ve bu yıl baş gösteren kestane gal arısıyla yaptığı mücadele çalışmaları Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) yankı buldu....

ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Orkan Özer ile araştırma görevlileri Hülya Ulusay, H.Ahmet Akdemir, Duygu Çıtak Birol ve Koray Karataş, ilçemize gelerek İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev sahalarında 2023 yılı içerisinde kestane ile ilgili iyileştirme çalışmaları, kestane gal arısına karşı yapılan mücadeleler hakkında incelemeler yapıp bilgi edindiler.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel ve Gemiler Orman Şefi Yunus Kısaarslan ile birlikte Evrenye Köyünde vatandaşlarla bir toplantı düzenleyen akademisyenler, halk ve Orman yönetimi ilişkisini araştırıp yapılan çalışmaların doğru, yerinde ve çok faydalı olduğundan bahsettiler.

“ÇALIŞMALAR ÖRNEK VE GURUR VERİCİ”

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da, “Yapılan çalışmaların Aydın’dan ses vermesi ve konunun farklı yönlerinin de akademik olarak incelenmesi yapılan çalışmaların örnek ve gurur verici olduğunu göstermiştir. Yapılan çalışmalar konusunda İnebolu Orman İşletme Müdürlüğümüz ve ekibini kutluyoruz. Değerli hocalarımıza da çalışmalarında başarılar diliyoruz” denildi. (Kadir Yıldırım)

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum