Arama
Arama Sonuçları
Baltacı, 3 medya organını daha açıkladı!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Kastamonu Belediyesi'nin Türkgün ajansı, BengüTürk TV aboneliği ve Fikri Alem Reklam Firmasına harcanan miktarı açıkladı. Baltacı bu medya organlarına toplam aktarılan kaynağın 29 milyon 549 bin 945 TL olduğunu söyledi.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
Darısı Kastamonu belediyelerine...
Komşu Çorum Belediyesinden örnek ‘enerji’ atağı: 6 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildi
Türkiye doğal kaynaklarını erken tüketti
Gezegenin sunduğu 1 yıllık doğal kaynağın insanlar tarafından kullanımı ölçülerek hesaplanan Dünya Limit Aşım günü bu yıl 2 Ağustos olarak belirlenirken bu yılın kaynaklarını 214 günde tüketen dünya, yarından itibaren gelecek yıldan borçlanacak. Türkiye'nin ise 1 yıllık doğal kaynağını 22 Haziran'da bitirdiği ve iki dünya varmış gibi hareket ettiği görüldü.
Belediye'den uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Kastamonu’da Taşköprü Belediyesi vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.
Gıda alışverişi yaparken dikkat!
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz.
Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 1 milyar dolar!
Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar dolar tutarında bir finansmanı onayladı.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
21. yüzyılın krizi ‘su’ olacak
Son yıllarda pandemi, savaşlar ve ekonomik sorunlar gibi birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalan dünya ve ülkemizi tehdit eden en önemli krizlerden biri de kuraklık…
Türkiye’den bir büyük enerji hamlesi daha!
Türkiye, enerjide bağımlılığını azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yaklaşık 20 milyar ton kömürün "yer altında" yakılarak başta temiz enerji kaynakları doğal gaz ve hidrojene dönüştürülmesi sağlanacak. Türkiye, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için karada ve denizde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz gazından sonra şimdi de 20 milyar ton kömürü doğal gaza dönüştürmek için düğmeye basıldı.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Hedef; Suda sıfır kayıp
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği"nin tanıtım toplantısı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop da Kastamonu’yu temsilen katıldı.
2022’de 37 milyon lira ceza uygulandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünlerinde kaçak avcılığa yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, 2022 yılında toplam 199 bin 702 denetim gerçekleştirerek 37 milyon TL ceza uyguladı.
Çalışmalar tamamlandı
TR82 Bölgesi’ndeki kurum ve kuruluşlara yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ve Atölye Çalışmaları tamamlandı.
“KÜ ihtisaslaşan 22 üniversite arasında ilk sırada”
Kastamonu Üniversitesi TEKNOKENT binasında Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, burada yaptığı konuşmasında;“Türk Patent Enstitüsü’nün yayınladığı rapora göre, Kastamonu Üniversitesi Türkiye genelinde 207 üniversite arasında 19’uncu sırada yer alıyor; ihtisaslaşan 22 üniversite arasında ise de ilk sırada yer alıyor. Bu çalışmaların neticeleri tamamen üniversite-sanayi işbirliği neticesinde alınmış sonuçlardır” ifadelerine yer verdi.
“87,7 milyon TL tasarruf sağladık”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “26 milyona çıkan araç sayısı ve trafikteki taşıt hareketliliği artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80'ine varan azalmalar oldu. Bu, güvenli ve kaliteli yollar sayesinde oldu” dedi. Bakan Karaismailoğlu ayrıca Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli verilerini de açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, ‘‘Seyahat süresini 37 dk’dan 7 dk’ya düşürdük! Zamandan 64,6 milyon TL, akaryakıttan 23,1 milyon TL olmak üzere toplam 87,7 milyon TL tasarruf sağladık” dedi.
“Saltukname, Kastamonu tarihini anlatan gerçek bir eser”
Kastamonu’nun isminin nereden geldiğiyle ilgili halk arasında çeşitli efsanelerin anlatıldığı bilinirken, Saltukname’de de Kastamonu ismiyle ilgili ‘Kasta Bin Moni’ isminden geldiği iddia edildi. Saltukname’deki Kastamonu ile ilgili bölümü inceleyen Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, burada yazılanları toparlayarak kitap haline getirdi ve Türkçe'ye çevirdi. Yücel açıklamasında; “Kastamonu tarihini anlatan bana göre oldukça gerçek bir eserdir Saltukname. Bizlerde bu eseri bugünün Türkçesine aktardık. Kastamonu’nun Fethi diye adından da rahatça anlaşılabilecek şekilde sadeleştirip bugünün Türkçesiyle okurlarımıza anlatmaya çalıştık” dedi.
Yaz okuluna TÜBİTAK desteği
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi, çalışmalarını sürdürüyor. Ormancılık alanında Kastamonu Üniversitesi’nde yapılacak olan uluslararası yaz okuluna TÜBİTAK tarafından destek verildi.
"Yeni bir Eczacılık Fakültesi’ne daha ihtiyacımız yok!"
26. Bölge Kastamonu- Çankırı- Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. Şerefnur Şule Tüfekçi, 7 Mart'ta yayınlanan kararla, yeni Eczacılık Fakülteleri'nin açılmasını eleştirdi.
Kastamonu Belediyesi’nin 2022 bütçesi belli oldu
Kastamonu Belediyesi Kasım Ayı 2’nci olağan toplantısı Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu yönetiminde gerçekleştirildi. Birleşimde, Kastamonu Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi belirlendi