Belediye'den uyarı!;

Belediye'den uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Kastamonu’da Taşköprü Belediyesi vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı....

Taşköprü Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kastamonu’da havaların aşırı ısınması ve mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi ile birlikte ortaya çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Mangal,sigara ve rasgele atılan şişeler orman yangınlarına davetiye çıkardığını, sıcak havayla kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiğini ve Vatandaşlarımızın böyle durumlarda çok dikkatli olması gerektiğini aktaran İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman şu uyarılarda bulundu:

“Ormanlarımızı yangınlara karşı korumak için piknik ateşini kontrollü yakmak ateşi tam olarak söndürmek gerekiyor. Özellikle araçlarımız da seyir halindeyken pencereden atılan sigara izmariti orman yangınlarına neden olan diğer sebeplerdendir. Piknik sonrası çevreye bırakılan ya da kırılıp atılan cam şişeler güneş ışığı ile birlikte mercek etkisi yaparak yangına sebep olmaktadır. Ayrıca yasaklanmış olan anız yakmak veya kontrolsüz şekilde temizlik amaçlı yakılan otlar orman yangınlarına neden olan diğer sebeplerdir.

ORMANLAR OKSİJEN KAYNAKLARIMIZ

Dikkatsizce bir davranış hektarlarca ormanı kısa sürede yok edebiliyor. Yangınlar her şeyden önce oksijen kaynaklarımız olan bitki örtüsünün yok olmasına neden oluyor. Orman yangınları, yangın alanından kaçma olanağı olmayan tüm canlıları; yavrularını, yuvalarını ve hatta yumurtalarını bile yakarak yok olmalarına neden oluyor. Bitkilerin tohum ve fidelerini de yok eden yangın, bitkilerin ve hayvanların doğal yaşamını tamamen kökünden kazıyarak yok ediyor.

ORMAN YANGINI DURUMUNDA

Vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak doğru ve anlaşılır bir şekilde ihbar vererek ekiplerin hızlı bir şekilde yangın alanına gelmesi sağlanmalıdır.”

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum