Yaz okuluna TÜBİTAK desteği;

Yaz okuluna TÜBİTAK desteği

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi, çalışmalarını sürdürüyor. Ormancılık alanında Kastamonu Üniversitesi’nde yapılacak olan uluslararası yaz okuluna TÜBİTAK tarafından destek verildi....

Bu kapsamda Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Sivrikaya tarafından koordine edilen 25 Temmuz-6 Ağustos 2022 tarihleri arasında ormancılık alanında Kastamonu Üniversitesi’nde yapılacak olan uluslararası yaz okuluna TÜBİTAK tarafından destek verildi.  Arizona Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramzi Touchan ve Prof. Dr. Dave Meko, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Başkanlığı’nca yürütülen “2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında desteklenecek.

YAZ OKULUNA, 9 ÜLKEDEN 15 KİŞİ KATILACAK

Konuyla ilgili Kastamonu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "25 Temmuz -6 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nde 'Tree Rings, Climate, Natural Resources, and Human Interaction' isimli uluslararası katılımlı yaz okulu, daha önce 7 defa farklı ülkede (Yunanistan, İspanya, Rusya, Sibirya, ABD, Polonya ve Türkiye) yapıldı. 8'incisi Kastamonu’da yapılacak olan 13 günlük yaz okulu programı öncelikle küresel ilgiyi ülkemize ve Karadeniz'de öncelikli bir yeri olan Kastamonu Üniversitesi’ne yönlendirecektir. Yaz okuluna Romanya, İspanya, Tunus, Hindistan, Filipinler, İtalya, Pakistan, Gürcistan ve ülkemizden olmak üzere toplam 15 kişi eğitim almak için katılacak. Uluslararası yaz okulunda verilecek eğitimle birlikte, eğitime katılanların elde ettikleri bilgileri dendrokronolojinin doğrudan doğal kaynaklarda, ormancılıkta, hidrolojide, klimatolojide, antropolojide uygulamalarını ve bu yönde kabiliyetlerini geliştirmesi bekleniyor."

TOPAL; "KASTAMONU'DA TABİİ KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal konuyla ilgili olarak; "Proje çalışmalarını tabana yaymaya ve bu tür ilmi faaliyetlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Uluslararası yaz okulu, Türkiye'de ve bölge özelinde Kastamonu’da tabii kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak.  Uluslararası yaz okulunun gerçekleştirilmesinde emeği geçen akademisyenleri tebrik ediyorum" dedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum