Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Domuz sürüsü şehre inip kapılara dayandı! ‘Ben eve nasıl gireceğim’
Antalya’da şehir merkezine inen domuz sürüsü, site sakinlerine zor anlar yaşattı. Site bahçesinin kapısında duran ve zaman zaman içeri giren domuzlar sebebiyle vatandaşlar bir süre evlerine giremedi.
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Süper Lig ve 1. Lig’in adı değişti
Trendyol, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yapılan iş birliğiyle Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yeni isim sponsoru oldu.
Her şeyi bırakıp Kastamonu'ya yerleştiler: Milyonlarca kişi takip ediyor
Sosyal medyada ürettiği içeriklerle isminden söz ettiren Fulden-Aykan Hurma çifti, Cide'de yaşadıkları hayatı milyonlarca kişiye sunuyor.
"Hepimiz hak ettiğimizi alacağız"
CHP Kastamonu'da 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerine saatler kala "Millet Buluşuyor" yürüyüşü gerçekleştirdi. Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, yürüyüşün sonlandırıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Baltacı açıklamasında; "Emeğin değerli, ekmeğin eşit bölüşüldüğü bir ülkede illaki yaşayacağız. Ve bunu yarın yapacağız. İktidarımızı yürekler üzerine kuracağız. Gönüllerin üzerine kuracağız. Ve bu ülke hak ettiğini alacak. Kastamonu hak ettiğini alacak. Arkadaşlar hepimiz hakkettiğimizi alacağız" ifadelerine yer verdi.
‘Yalan ve iftira üzerine iktidar kurmayacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Cide’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet demek, kimseye muhtaç olmamak demektir.
‘Tosya’nın Ankara’ya açılan kapısı olacağız’
CHP, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ilçe mitinglerine ağırlık verdi. CHP Milletvekili Adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, son olarak Tosya’da miting düzenledi.
‘Kastamonu’nun hakkını alacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Hasan Baltacı, partisinin Devrekani mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi iyilik, güzellik ve adaletle yöneteceklerini söyledi.
Sebat ile sanata bir ömür
1949 yılında Kastamonu Merkeze bağlı Kasaba Köyünde dünyaya gelen 71 yaşındaki Naht ustası Mehmet Hamzaoğlu, yıllarını adadığı ve hala araştırmaktan geri durmadığı sanatını ve çok saygı duyduğu meslek hayatının ayrıntıları haberimizde...
Migros, Kastamonu Siyez Bulguruyla Avrupa Birincisi oldu…
Migros, Avrupa’nın en saygın süpermarket dergisi European Supermarket Magazine tarafından düzenlenen Avrupa Özel Markalar Ödülleri’nden iki birincilik ödülü aldı. Ödüllerden biri de Kastamonu Siyez Bulguru’nun oldu.
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' önerisi
Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.
Hurma çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!
Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tam bir lif kaynağıdır.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
“Gençlerin ne dünyayı gezecek gücü ne de hayali kaldı”
CHP Kastamonu İl Başkanlığı, Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Eda Büyükdemirci, yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili yazılı açıklama yayınladı.
Hurma yüzde 30 zamlandı
11 ayın sultanı olan Ramazan ayının gelişiyle, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın fiyatları vatandaşlar tarafından merak edilen bir konu haline geldi.
Organik 'Trabzon hurması' tezgahları süslüyor
İnebolu İlçesinde, köylülerin bahçelerden organik olarak topladığı 'Trabzon hurması' tezgahlarda yerini aldı.
'Teleferik firmasıyla mahkemelik olduk'
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kasım ayı olağan belediye meclis toplantısında gündem maddelerinin ardından teleferik ve satışı için encümene yetki verilen parseller hakkında konuştu