Her şeyi bırakıp Kastamonu'ya yerleştiler: Milyonlarca kişi takip ediyor;

Her şeyi bırakıp Kastamonu'ya yerleştiler: Milyonlarca kişi takip ediyor

Sosyal medyada ürettiği içeriklerle isminden söz ettiren Fulden-Aykan Hurma çifti, Cide'de yaşadıkları hayatı milyonlarca kişiye sunuyor....


. Instagram'da 800 binden fazla takipçisi bulunan ve diğer sosyal medya platformlarında da etkili bir şekilde paylaşımlarını yapan çift, milyonlarca kişiye Kastamonu'nun doğal güzelliklerini gösteriyor.

Doğa turizmi açısından Kastamonu'ya büyük katkılar sunan Fulden ve Aykan Hurma; bir çok kişiye de doğada yaşarak iş hayatına devam edilebileceğini gösterdi. 

Kocaeli Üniversitesi'nde tanıştıktan sonra 2,5 yıl önce evlenen çift, kışın nüfusun 10 kişiyi bile geçmediği Cide'nin Loç Vadisi'nde kira kaygısı olmadan, su ve ısınma problemi yaşamadan, sadece 3 ayda bir elektrik faturası ödeyerek yaşamlarını sürdürüyor.

10 KİŞİLİ SAKLI CENNET'TE YAŞIYORLAR


Hurma çifti şimdilerde Kastamonu’nun kıyı şeridinde yer alan Cide ilçesinin Loç Vadisi’nde, Aykan’ın ailesinin köyünde yaşıyor. 

Milliyet'ten Gonca Akbaş'a verdiği demeçte; "Zamanında dedesi ve babası tam da bizleri düşünerek yapmış sanki buradaki evi" diyen Fulden, etrafta çok fazla ev ve insanın olmadığına, hatta kışın nüfusu 10 kişiyi bile bulmadığına dikkat çekiyor. Burası 5 dağın arasında, sadece dağ yollarından gelinebilen, en yakın şehir merkezine de 40 km mesafede bir köy. Burada her gün her şeyin kendilerini şaşırtabildiğini söyleyen Fulden-Aykan Hurma, “Ancak biz her sabah uyandığımızda, vadinin içinden geçerek etrafımızdaki dağların üzerine inen sise bakmaktan kendimizi alamıyoruz. Bu arada yaban hayatıyla da iç içeyiz. Bahçenin etrafındaki tel örgünün dışına yemek artıklarımızı atıp çakalları beslediğimiz de oluyor, arabayla giderken önümüzden tilkinin koşturduğu da oluyor. Evin kapısına yabani bir hayvanın gelmesi burası için normal ama bizim için şaşılacak bir durum. Yer eşelenmiş oluyor, sorduğumuzda 'Domuz eşelemiştir' deniyor. Ağaçta bir iz görüyoruz, 'Ayı sırtını kaşımıştır' deniyor. Bunlar bizim için gerçekten heyecanlı durumlar” ifadelerine yer verdi.

HAYATIMIZDA İLK KEZ ODUN KIRDIK’

Köyde, fiziksel olarak kendilerini çok daha iyi hissettiklerini çünkü tembellik yapma gibi bir durumun burada söz konusu olamadığını söyleyen Hurma ailesi, “Aralık ayında köye taşındığımız için sobayla çokça haşır neşir oluyoruz. Burada hayatımızda ilk kez odun kırdık, taşıdık, istifledik. Soba yakmayı öğrendik. 'Hareket berekettir' cümlesini gerçekten yaşıyoruz. Şehirdeyken mutfağa gidip su almaya üşenen Aykan, sabah erkenden kalkıp sobayı yakıp çayı demliyor” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum