Arama
Arama Sonuçları
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Tüm yurtta aşı uygulaması başladı
Bakan Koca, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların bu günden itibaren doktorlarına grip aşısı yazdırabileceğini duyurdu.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
COVID-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
Kastamonu'da yol kenarında yetişiyor! Kilosu 90 TL
Yol kenarlarında, tarlalarda kendiliğinden yetişen ve halk arasında deve gülü çiçeği olarak bilinen hatmi çiçeğinde Haziran ayında başlayan hasat, aralık ayına kadar devam edecek.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Çocuklarda artan el-ayak, ağız hastalığına dikkat!
Uzm. Dr. Osman Kocabıyık, hastalığın havuz sularının yutulması, oyuncaklar, havlu ve şezlonglar ortak kullanım alanlarında daha fazla yayılabileceğine dikkat çekti.
Kene tehlikesine dikkat!
Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları da artıyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların kene ısırmasına karşı dikkatli olması isteniyor. Hastalıkla ilgili aşı çalışmaları da sürüyor.
Kastamonulu aktardan grip hastalarını ayağa kaldıracak formül
Kastamonu mevsim geçişini ağır atlatıyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması hastalıklara neden oluyor. Şu sıralarda birçok kişinin şikayetçi olduğu grip salgınına ne iyi gelir? Sizler için araştırdık.
Faydası inanılmaz
Doğada kendiliğinden yetişen ve bin bir zahmetle elle tek tek toplanan Madımak’ın faydaları saymakla bitmiyor.
Ankara Çocuk Doktoru Önemi ve Görevleri
Ankara Çocuk doktoru, tıbbi terminolojide pediatrist olarak bilinen, çocukların doğumundan 18 yaşına kadar olan süreçte tüm sağlık sorunları ve hastalıklarıyla ilgili çalışan uzman bir hekimdir.
Ani hava değişimlerine dikkat
Ortadan kalktığı düşünülen Kovıd-19 vakalarına günümüzde de rastlandığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, ani hava değişimlerinde görülen ve damlacık yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için kalabalık yerlerden uzak durulması ve maske takılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Ani hava değişimlerine dikkat
Uzmanlar uyarıyor: “Soğuk havalar değil, ani ısı değişimleri hasta ediyor”
"Koruyucu aşılar sevk edildi"
Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkımın ardından afet bölgesine tıbbi destek ve sağlık personel takviyesi sağlandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından afet bölgesinde, hipotermi, sıvısızlık, mevcut barınan hastalıklar, enkaz altında geçirilen travmalar, toz solunması gibi durumlara ilişkin ölümlerle karşılaşılabileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşıların sevk edildiğini de dile getirdi.
Günde bir bardak şalgam, gribi önleyebilir
Türkiye'de en fazla tüketilen içecekleri arasında yer alan şalgam suyu, vatandaşlar tarafından hızla satın alınıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini artıran şifalı içecek, grip vakalarının yükselmesiyle birlikte Türkiye genelinde yoğun talep gördü.
Kastamonu artan grip vakalarına ne diyor?
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış mevsimiyle birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanıyor. Kastamonu'da ise grip vakalarında geçen yıla oranla yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan değil, kapalı ortamdan ve maske kullanılmamasından kaynaklandığını ifade edildi. Kastamonu halkı, hastalıklarda yaşanan bu artışı nasıl değerlendiriyor? Hastalıkların artış nedenini neye bağlıyor? Detaylar haberimizde...
Gripin' büyük zam
Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaç fiyatların zam geldi. En dikkat çeken zam ise Gripin'e geldi. 2022 başında 1,64 liraya satılan Gripin'in fiyatı 14 lira oldu.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
Soğuk hava değil, kapalı ortam hasta ediyor
Kastamonu'da kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre yüzde 100'e yakın artış meydana geldi. Grip vakalarında yaşanan artışların soğuk havadan kaynaklanmadığını ifade eden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Gün, "Genel olarak bu enfeksiyonlar özellikle kış aylarına girerken halk tarafından soğuklardan dolayı olduğu biliniyor. Fakat, tam tersi soğuklardan değil, soğuk dönemlerde daha çok sıcak ortamlara girildiği için bulaşma riskini daha fazla görüyoruz" dedi.
Grip salgını, özellikle çocukların kabusu oldu
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Işıl Topaçoğlu, “COVİD-19’un yanı sıra influenza A-B, RSV, rinovirüs, adenovirüs gibi virüsleri birbirinden sadece klinik bulguları ile ayırt etmek kolay değil. Uygun tanı ve tedavi için vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” dedi.