"Koruyucu aşılar sevk edildi";

"Koruyucu aşılar sevk edildi"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkımın ardından afet bölgesine tıbbi destek ve sağlık personel takviyesi sağlandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından afet bölgesinde, hipotermi, sıvısızlık, mevcut barınan hastalıklar, enkaz altında geçirilen travmalar, toz solunması gibi durumlara ilişkin ölümlerle karşılaşılabileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşıların sevk edildiğini de dile getirdi....

Sağlık Bakanlığı'nın ve yetkili isimlerin yaptığı açıklamaya göre; hipotermi, sıvısızlık, mevcut barınan hastalıklar, enkaz altında geçirilen travmalar, toz solunması gibi durumlara ilişkin ölümlerle karşılaşılabilir. Kadınlar ve kız çocukları deprem gibi doğal afetlerde en fazla zarar gören gruplar arasında. Uzmanlara göre hizmetlerde ayrı ele alınması gereken öncelikli grubun ihtiyaçları göz önüne alınmalı. Olası salgın hastalıklar, susuzluk ve yangınlardan çıkan kimyasalların solunması gibi problemler ciddi sağlık tehditlerini ortaya çıkardı. 

ORTAYA ÇIKABİLECEK ENFEKSİYONLARA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Afet bölgesinde devreye girecek olan mobil eczanelerin köylere sağlık hizmetinin ulaştıracağını belirten Sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca, ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşıların sevk edildiğini de dile getirdi. Halk Sağlık merkezlerinin hijyen malzemeleriyle ilgili desteği sağlanırken bebek maması, devam sütü ve battaniye gibi temel malzemelerle de afetzedelerin yanında yer alınmaktadır.

ÜÇLÜ SALGINI DA UNUTMAYIN 

Uzmanlar hali hazırda Türkiye'nin baş başa kaldığı "üçlü salgını" da akıllara getiriyor. Ülke son haftalarda Kovid, RSV ve grip salgınıyla mücadele ederken, bunların depremzedeler arasında hızla yayılması da söz konusu. Alt yapı sistemlerinin çökmesiyle (kanalizasyon, su sistemleri) gaz sızıntıları, zehirli madde sızıntılarının yanı sıra kanalizasyonun toprağa karışması gibi çok sayıda sağlık sorunu oluşturabilecek. Deprem bölgesinde oluşabilecek sağlık sorunları şunlar; hipotermi, travma riski, kan bağışı, enfeksiyon hastalıkları, tetenoz aşısı ve ilaç sıkıntısı, baş göstermeye başladı. 


Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum