Arama
Arama Sonuçları
Üniversitede Köfte Ekmek etkinliği!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla sokak lezzetleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere köfte ekmek ikramı yapıldı.
Batı Karadeniz, Kastamonu'ya geliyor!
Komşu iller Kastamonu'da yarışacak...
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Kara Elmas Ekspresi komşuda!
Turistik Kara Elmas Ekspresi, tanıtım seferinin ikinci durağı olan Çankırı’ya ulaştı. Tren yolculuğu yapan vatandaşlar, yer altı tuz şehrini gezdi.
Vidinlioğlu söz verip, yapamadıklarını açıkladı!
Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla ziyaret ettiği Açıksöz Gazetesi'nde seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Vidinlioğlu, seçim sürecinde söz verdiklerinin hemen hemen hepsini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, gerçekleştiremediği 3 yatırımın kaldığını söyledi.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
"Sizler, şahsınızı zenginleştirmenin yollarını ararken..."
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi için Kastamonu’ya gelen 150'den fazla ziyaretçinin Azdavay ilçesine yaptıkları ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda; "Sizler şahsınızı zenginleştirmenin yollarına su taşırken , bizler sadece bu güzel memleketin zor yollarına tırmanmaya çalıştık.Çok şükür; geldiğimiz noktayı artık biz anlatmıyoruz, başkaları anlatıyor" dedi.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
Kastamonu Üniversitesi, kalitesini belgelendiriyor
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) oldukça geniş ve nitelikli bir ekiple hazırladığı ve kaliteyi merkeze alan stratejik planında belirlenen hedefler doğrultusunda pek çok engel aşılarak çok sayıda başarı elde ediliyor.
Uluslararası Gastronomi Turizmi için hazırlıklar başladı
28-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları için Kongre Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
Maliyetlerde zorluk çeken yemek sanayicileri teşvik bekliyor
Yüksek enflasyon ve artan üretim maliyetleri nedeniyle zor bir dönemden geçen yemek sanayicileri alternatif çözüm önerileriyle, sektörün gelişmesi ve bu sürecin atlatılması için teşviklerden yararlanmak istiyor.
"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun Taşköprü İlçe Kongresi'ndeki ifadelerine yönelik cevap verdi. Erbilgin, açıklamasında; "Bu anlatma biçimini ayıplıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır" dedi.
"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı, Gençlik Politikaları Başkanı Eda Büyükdemirci, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun Taşköprü İlçe Kongresi'ndeki ifadelerine yönelik cevap verdi. Büyükdemirci açıklamasında; "Bu anlatma biçimini ayıplıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır" dedi.
Bulgur’un Hikâyesi Kastamonu’da
Türk Mutfağında önemli bir yere sahip olan bulgurun hikâyesi Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinin organizasyonuyla Kastamonu’ya taşındı.
2 kadın kooperatifine hibe desteği
Ticaret Bakanlığı tarafından Kooperatiflerin Destek Programı (Koop-Des) projesi kapsamında Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatiflerine verilen hibe desteği protokol imza töreni Valilik Makamı'nda gerçekleştirildi. 149 bin 900 TL tutarı olan proje kapsamında 112 bin 425 TL hibe desteği sağlandı.
Sarımsak tarlalarında okul harçlığı mesaisi
Kastamonu’da iki öğrencisi, “beyaz altın” olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsağı olarak gösterilen Taşköprü sarımsağının hasadı için çalışarak okul harçlıklarını kazanıyor.
Turizm Fakültesi'nden KATSO'ya ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nu ziyaret etti.
Sökmen’den İzbeli’yi ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli’yi ziyaret etti.
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Turizm'de dijital gelişme
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Kastamonu’yu daha etkili bir şekilde tanıtabilmek için tüm tanıtım materyallerini QR koda dönüştürerek dijital tanıtıma hız verdiklerini söyledi.
Kastamonu tanıtımı ‘QR kodla’ dijitale taşınıyor
Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, tanıtım çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.