2 kadın kooperatifine hibe desteği;

2 kadın kooperatifine hibe desteği

Ticaret Bakanlığı tarafından Kooperatiflerin Destek Programı (Koop-Des) projesi kapsamında Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatiflerine verilen hibe desteği protokol imza töreni Valilik Makamı'nda gerçekleştirildi. 149 bin 900 TL tutarı olan proje kapsamında 112 bin 425 TL hibe desteği sağlandı....

İmza törenine; Vali Avni Çakır, Ticaret İL Müdür Vekili Halil Alper, Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatifi katılım sağladı.

HANÖNÜ VE AZDAVAY KADIN KOOPERATİFLERİNE MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ

Vali Avni Çakır, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi; "Bugün hem Kastamonu kadını açısında hem Kastamonu kadınının kooperatifleşme noktasındaki sürecinin hızlanması açısından güzel bir gün. Bu anlamda güzel bir projeyi imzalayarak Kastamonu Valiliği olarak Ticaret Bakanlığı olarak Kastamonulu kadınlara verdiğimizi desteği ve aynı zamanda kadınların kooperatifleşerek, güçlerini emeklerini birleştirme noktasındaki çabaların bir göstergesi olarak, ilk 2 kadın kooperatifimize hibe protokolü imzalayacağız."

"BUGÜNE KADAR 6 KADIN KOOPERATİFİMİZ, KOOP-DES'TEN YARARLANDI"

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Avni Çakır, şunları dile getirdi; "Bugün itibariyle Kastamonu'da faaliyet gösteren 10 adet kadın kooperatifi ve 1 adet Kadın Kooperatifi Birliği bulunmaktadır.Türkiye genelinde ilk defa 2020 yılında uygulanmaya başlanan kooperatiflerin desteklenmesi programı (KOOP-DES) projesinden bugüne kadar Kastamonu'da 6 kadın kooperatifimiz faydalanmış ve kendilerine toplamda 576 bin306 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir."

"HANÖNÜ VE AZDAVAY KADIN KOOPERATİFLERİMİZ HİBE ALMAYA HAK KAZANDI"

Vali Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; "Ticaret Bakanlığımız tarafından duyurusu yapılarak 29 Mart-28 Nisan 2023 tarihleri arasında başvuruları kabul edilen hibe talepleri çerçevesinde, mezkûr tarihlerde Ticaret İl Müdürlüğü'müze müracaatta bulunan Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Azdavay Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bakanlığımız Merkez Proje Komisyonu’nun projelerini onaylaması üzerine hibe almaya hak kazanmışlardır. İl Müdürlüğümüz ile proje sahibi kadın kooperatiflerimiz arasında imzalanacak hibe sözleşmesine müteakip ödemeler gerçekleşecektir. Proje kapsamında mal alımında kooperatiflerimize verilen hibe miktarı yüzde 75 ile sınırlıdır. Kalan yüzde 25’lik kısımları kooperatiflerimiz tarafından karşılanmaktadır. Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından 'makine ve ekipman alımı' konulu proje kapsamında; saç ocağı, patiseri fırın, fırın altı stand, ayaklı ocak, alüminyum fırın tepsi, çelik tencere, derin dondurucu ve buzdolabı alınacağı belirtilmiştir. Proje tutarı 149 bin 900 TL, alınacak hibe miktarı ise 112 bin 425 TL’dir. S.S. Azdavay Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından 'makine ve ekipman alımı' konulu proje kapsamında; buzdolabı, teşhir buzdolabı, bulaşık makinesi, pastane fırını, fırın standı, 2 adet çorba potu ve hamur yoğurma makinesi alınacağı belirtilmiştir. Proje tutarı 149 bin 900 TL, alınacak hibe miktarı ise 112 bin 425 TL’dir. Diğer yandan kadın emeğinin değerlendirilmesini teminen 12 Temmuz-14 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek yeni KOOP-DES hibe projesi ile verilecek hibe miktarları güncellenmiş olup, kadın iş gücünün ekonomiye kazandırılması konusunda Ticaret Bakanlığı'mızın kadınlarımıza destekleri  devam etmektedir. Başvuruları devam eden yeni hibe projesine ilişkin detaylı bilgiler Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Ticaret Bakanlığımız internet adreslerinde mevcuttur" dedi.

"KADIN KOOPERATİFLERİMİZE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Vali Avni Çakır konuşmasının devamında; "KUZKA'nın da Gücüm ve Emeğim Platformu kapsamında Kadın Kooperatiflerimize ciddi bir desteği oldu.  Kastamonu kadını ticaret ve üretim hayatında, kültür ve sanat alanında, geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında, Kastamonu'nun gastronomi özelliğinin ön plana getirilmesi noktasında, Kastamonu'nun çok daha fazla ekonomik hayata girmesi noktasında hem Bakanlıklarımızın ilgili bütçeleriyle hem de Valiliğimizin ilgili bütçeleriyle kendilerine desteklerimiz devam edecek. İnşallah bu ürünlerle beraber kadınlarımızın üretimleriyle hem kalitenin hem de miktarın artmasını ve kendilerine de bu anlamda bir nebze de olsa yardımcı olmasını diliyoruz. Bunun uygulamaya da güçlü bir şekilde yansımasını bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum