"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır";

"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun Taşköprü İlçe Kongresi'ndeki ifadelerine yönelik cevap verdi. Erbilgin, açıklamasında; "Bu anlatma biçimini ayıplıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır" dedi....

"KONGRELERİMİZİN KAZANANI KAYBEDENİ OLMAZ, SEÇİLENİ OLUR"

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, sözlerine CHP Kastamonu'da tüm ilçe kongrelerini 14 Ağustos tarihi itibariyle tamamlandığını dile getirerek sonuçların Kastamonu'ya ve partilerine hayırlı olmasını diledi. Erbilgin, açıklamasının devamında; "Bizim kongrelerimizin kazananı, kaybedeni olmaz seçileni olur. Göreve seçilen ilçe başkanlarına, yönetim kurullarına ve üst kurul delegelerine başarılar diliyorum. Bayrağı devreden arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. 20 ilçemizde gerçekleşen kongrelerimizde 8 ilçede yeni arkadaşlarımız göreve geldi. Büyük bir olgunluk içinde tamamlanan süreçte çok sayıda genç ve kadın arkadaşımız görevlerine başladı. Gururla ifade ediyorum ki Şerife Bacı’nın, Zekiye ve Kamuran Hanımların şehrinde Merkez, Araç, Daday, Tosya, Cide ve Şenpazar ilçelerinde kadınlar başkanlığımızı yürütecek. Kongrelerimiz önümüzde ki yerel seçimlerin en önemli dayanağı olacaktır. Millete kulak veren, millete hizmeti önceleyen, millet için çalışan bir anlayışı ortaya koyacağız.  İl kongremizi 16 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında toplayacağız. Yarın için bugünden dinamik ve çalışkan bir yönetim anlayışı ortaya çıkacak.  Çünkü Kastamonu en iyisini hak ediyor. Kastamonu iyi yönetilmeyi hak ediyor. Bu vesile ile kendisini nasıl tarif ederse etsin gençleri partimize davet ediyorum. MHP’de AKP’de umut aramış ancak hayal kırıklığı yaşamış tüm gençleri aramıza davet ediyorum" dedi.

"VİDİNLİOĞLU 4,5 YILIN HAYAL KIRIKLIĞIDIR"

Açıklamasının devamında Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun ifadelerine yönelik cevap veren Erbilgin; "Belediye Başkanı Sayın Galip Vidinlioğlu, MHP Taşköprü Kongresinde bizler için 'Her tarafta düzenlenecek yerel seçimleri kazanacaklarını söylüyorlar. Genel seçimde ufak bir kıpırdanma oldu diye hayal kurup belediye naraları atıyorlar. Size kâbus olmazsak bize yazıklar olsun' demiş. Öncelikle bu anlatma biçimini ayıplıyorum. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır.  Çünkü Toklu Tepe Kule sözünü unutturmuştur. Kuzeyken Kent Park sözünden millet bahçesine sığınarak kurtulmaya çalışmaktadır. Kongre Kültür Merkezi yalan olmuştur. Vatan Park sözü hayal olarak kalmıştır. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yaşam Kompleksi komploya dönüşştür. Modern kent müzesi vaadi aldatmacadır. Mahalle Konakları yalan olmuştur. Yeni hayvan barınağı ve doğal yaşam alanı yanılsamadır. Ahşap fuarı ve gastronomi fuarları ölüme terk edilmiştir. Evde iş vaadi yerine yandaşlara iş çevirecek kapı aralanmıştır. Eğitim konakları ve ulaşım yardımı diye millete yalan söylenmiştir. Kastamonu Futbol kamp alanları ile millet aldatılmıştır. Kastabis ile siyasi dolandırıcılık yapılmıştır.  Kesintisiz bisiklet yolları kesintisiz yalanın aracı olmuştur. Modern kurban kesim tesisi rant anlayışına kurban edilmiştir. Sayın Vidinlioğlu’nun da göreceği gibi bu yalan deryası milletin kâbusu olmuştur. Millet bu kâbustan uyanmıştır. Sayın Vidinlioğlu’nun fark etmediği budur."

" KASTAMONU’NUN SAĞLIKLI BİR YAPISAL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR"

Erbilgin sözlerini şöyle sürdürdü; "Yine kongrelerde İl Başkanlığı boyunca ağzını bıçak açmayan Sayın Emin Çınar’ın kongrelerde konuşmaya başladığını ancak milleti anlamaktan uzak olduğunu görüyorum.  Yedek MYK üyesi Sayın Yüksel Aydın’ın kendisini seviyorum. Bize çok faydası oluyor. 90 bin oydan 37 bin oya nasıl düşeriz ile 90 oyu kendi adına sahiplenip 37 bin oy üzerinden kendisinin aday yapılmamasına gönderme yapıyor. Bizler için 'Buralı değiller' dedi olmadı, 'O ikisi CHP tabanından farklı' dedi olmadı, 'Örgütçü' dedi olmadı.  Mevkidaşım Sayın Emre Şahin MHP toparlansın istiyorsa gölge başkan olarak kalmamalı MHP yi toparlanması için esas sorumluluk omuzlarında ancak il başkanı ağırlığını ortaya koyabilirsen yol alabilir. Buradan Değerli hemşerilerime çağrı yapıyorum. Kastamonu’nun sağlıklı bir yapısal dönüşüme ihtiyacı var. Ciddi bir ulaşım reformuna ihtiyacı var. Kastamonu’nun sağlıklı bir içme suyuna, alt yapıya ihtiyacı var. Kastamonu’nun kalkınmaya ihtiyacı var. Kastamonu’nun sahip çıkılmaya ihtiyacı var. Bunlar için var gücümüzle çalışacağız."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum