Arama
Arama Sonuçları
Kumandalı ‘abart egzoz’ başını yaktı!
Kastamonu'da egzoza takılan özel düzenekle gürültü çıkaran bir araç yakalandı. Araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken araç da trafikten men edildi.
Kuzeykent zıvanadan çıktı!
Trafik ekipleri tarafından, Kuzeykent’te 123 araç sürücüsüne denetim gerçekleştirildi.
Kuzeykent’te ceza üzerine ceza!
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından Kuzeykent Mahalesinde sıkı çalışmalar devam ediyor
Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?
Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar...
Kastamonu'da huzur bozan araçlar trafikten men ediliyor
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri kamunun huzurunu bozan araçlar üzerindeki denetimlerini sürdürüyor.
Saman balyası yüklü römork yandı
Daday ilçesinde saman yüklü traktör römorkunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Çevreyi kirletenlere dev ceza!..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen çevre denetimlerinde, toplamda 545 milyon 860 bin 462 lira idari para cezası uygulandı.
Kastamonu'da bir haftada; 1,6 milyon TL ceza
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Trafik Birimleri tarafından, trafik denetimleri artırılarak devam ediyor.
Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramında güvenlik güçlerinde alınacak ve yurt genelinde uygulanacak tedbirlerle ilgili 81 ilin valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.
81 ile bayram genelgesi
Ramazan Bayramı'nda emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Bayramın ara tatile de denk gelmesi dolayısıyla karayollarında yoğun trafik tedbirleri alınacak.
Ankara yolu yarış pisti!
BÖLGEDE OTURAN VATANDAŞLAR TEDİRGİN, SIKI DENETİM ŞART…
Kronospan’dan dev yatırım
Kastamonu ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bacasız yepyeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Çevre denetimlerine ilişkin açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevrenin etkin bir şekilde korunmasını sağlamak için ülke genelinde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
'EGEDES' 81 ilde hayata geçirildi
Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) 81 ilde uygulamaya girdi. Çevreyi kirleten araçlar sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.
Kastamonu’nun siyez buğdayı Adana topraklarında
Adana’da kadın girişimci Meliha Cömert, ata geleneği orakla siyez buğday hasadını gerçekleştirdi. Kozan’a bağlı Akdam Mahallesi Çatalkaya mevkiinde kadın üretici Meliha Cömert ata toraklarının boş kalmaması için ektiği siyez buğdayının bu yıl ikinci kez hasadını gerçekleştirdi.
Taşmektep'ten çağrı var!
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde faaliyete giren Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm istasyonu, kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulundu. Kurumlara gönderilen yazıda; kurum araçlarının egzoz muayenelerini okul bünyesinde açılan ölçüm istasyonunda yapılması talep edildi.
'Bu hava kirliliği, Kastamonu'ya yakışmıyor'
Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necati Atak hava kirliliğine; AK Parti Belediye Meclis Üyesi İzzet Serhat Köylü de deprem riskine dikkat çekti.
Vali Çakır'dan 'Taş Mektep' talimatı
Şehrimizin en önemli eğitim kurumlarından olan Endüstri Meslek Lisesi'nde Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonu açtı.
Kastamonu Yöresel Günleri Siyez Festivali başladı
Geçmişi 10 bin yıl öncesinde dayanan ve ‘Hitit Buğdayı’ olarak da bilinen siyez buğdayının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Sultangazi’de 2.’si düzenlenen ‘Kastamonu Yöresel Günleri Siyez Festivali’ başladı