Kastamonu’da görülen uçaklar havanın nabzını ölçüyor;

Kastamonu’da görülen uçaklar havanın nabzını ölçüyor

.......

Kastamonu semalarından geçen uçaklar, havanın nabzını ölçüyor.

Kastamonu üzerinden geçen uçaklar, hava durumunu ölçmek üzere yükseldi.

ÇOK SAYIDA UÇAK HAVALANDI

Sabah saatlerinden itibaren harekete geçen uçaklar, Kastamonu semalarından yükselirken görüntülendi. Çok sayıda havalanan uçaklar meteorolojiyi ölçmek ilerledi.

Meteoroloji Uçakları nedir?

Meteoroloji atmosfer bilimidir. Gökyüzünde oluşan hava olayları hakkında bize bilgi verir. Herkesin bildiği gibi meteoroloji uçağı denildiğinde akla ilk gelen arkasında beyaz iz bırakan uçaklardır. Ancak bilinenin tam aksine meteoroloji uçağı diye bir uçak yoktur. Meteoroloji uçakları olarak tanınan uçaklar aslında yolcu uçağıdır. Bu uçaklar 25-30 bin feet yükseklikte uçarlar. Bu seviyede hava sıcaklığı -50 derecedir. Soğuk havanın etkisi ile egzoz dumanın sıcağı yoğunlaşır. Böylelikle havada beyaz izler meydana gelir.

Meteoroloji Uçağının Arkasında Beyaz İz Olursa Hava Durumu Nasıldır?

Uçağın arkasında eğer beyaz bulut gibi bir iz oluşuyorsa bu çizgiye göre hava durumu tahmini yapmak mümkündür. Uçağın arkasında beyaz çizgi var ise bu bize yağış ihtimalinin az olduğunu gösterir. En önemlisi bu çizgiler bize havanın nemli ya da bunaltıcı mı olacağı hakkında bilgi verir.

Meteoroloji Uçakları Hakkında

Meteoroloji uçakları çok yükseklerde uçan uçaklardır. Çünkü alçaktan uçan uçaklarda beyaz izlerin görünmesi mümkün değildir. Meteoroloji uçaklarının arkasında bıraktığı izlere kuyruk izi adı verilir. Bu uçaklar sayesinde bizler hava durumu hakkında bilgi sahibi oluruz.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum