Kronospan’dan dev yatırım;

Kronospan’dan dev yatırım

Kastamonu ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bacasız yepyeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor....

“BACASIZ TESİS” 220 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Kronospan’dan dev yatırım

Kastamonu ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bacasız yepyeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Toplamda 40 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek konpak laminant tesis, mevcut Kronospan yatırım alanı sınırları içerisinde inşa ediliyor. İnşaatına başlanan tesisin ilk aşaması 2024 yılı sonunda faaliyete geçecek. Tesisin tam kapasite faaliyete geçmesi ise 2025 yılı sonunu bulacak. Tesis ilk aşamada 140, tam kapasite faaliyete geçtiğinde ise 220 yeni ek istihdamı bünyesinde barındıracak.

ÜRÜNLERİN YÜZDE 80’İNİN AVRUPA, ORTA ASYA VE ORTA DOĞU’YA İHRAÇ OLMASI BEKLENİYOR

Konpak laminant tesiste üretilecek ürünlerin yüzde 80’inin Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’ya ihraç edilmesi hedefleniyor. Bu sayede ülkemiz ekonomisine de ciddi katkılar sağlanacak. Proje ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan yatırım teşvik belgesi başvurusu da kabul edildi. Resmi Gazete’de de yayımlanan karara göre, Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye verilen teşvik belgesi, Kastamonu merkez ilçedeki 1 milyar 507 milyon liralık yatırımı içeriyor, kağıt ve kartonun reçine ile lamine edilerek yapılan levhaların üretimini kapsıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, bir komisyon görevlendirerek, yatırım bütçesi, toplam istihdam ve ihracat hedefi göz önünde tutularak, Kastamonu’da inşa edilecek tesisi stratejik yatırımlar kapsamında değerlendirmesi bekleniyor.

KALİTE STANDARTLARI GEREĞİ TEMİZLİK ÖN PLANDA

Yeni tesiste üretilecek ürünler, kalite standartları gereği toz, iş makinesi, egzoz gazı gibi partiküllerden etkilenmemesi gerekiyor. Dolayısıyla üretim alanları içerisinde maksimum hijyen ve temizlik ön planda tutuluyor. Bacasız bir üretim ile hem Kastamonu ekonomisi, hem de Türkiye ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

KASTAMONU’YA MODERN BİR TESİS KAZANDIRILACAK

Üretim holünün çatısında yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda güneş enerjisi panelleri yapılacak. Bu sayede güneş enerjisinin elektrik enerjisine çevrilmesinde önemli bir adım atılmış olacak. Tesisten herhangi bir atık söz konusu olmamakla birlikte, yeşil enerjinin kullanılacağı modern bir tesis Kastamonu’ya kazandırılacak. Üretim hatları son teknoloji ürünler olurken, en yüksek verimlilik ve en düşük enerji tüketimi konusunda lider dünya markaları tarafından üretilmiş ürünler olarak dikkat çekiyor. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum