Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'ya yeni doktorlar geliyor!
Sağlık bakanlığı Kastamonu'ya 3'ü uzman toplam 11 doktor, 3 eczacı olmak üzere toplamda 14 sağlık personeli ataması yaptı.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
İşte, Kastamonu'nun kadın vergi rekortmenleri
Kastamonu Defterdarlığı tarafından vergi rekortmenleri açıklandı. Kastamonu'da açıklanan 100 vergi rekortmeninden 54'ü isminin açıklanmasını istemezken, 46'sı listedeki yerlerini aldı. Kastamonu'da vergi rekortmenleri arasında kadın mükellefler de bulunuyor. Peki Kastamonu'da kaç kadın vergi rekortmeni var?
Yüksel Aydın listeden ayrılan ‘Hamdi Öz’ için konuştu!
TV366 ve Açıksöz TV’nin ortak yayını Siyaset Özel’de bu akşamın konuğu MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın oldu. Aydın, MHP’nin kesinleşen listesinde, Hamdi Öz’ün yerine Zühtü Aslan’ın ismiyle yeniden güncellenmesine ilişkin konuştu. Aydın açıklamasında; “Görünce ‘Ben burada olmam’ dedi, çıktı. Olabilir insanlar nefislerine yenik düşüyor bazen” dedi.
APL, YKS’de büyük başarı elde etti
ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
YÖK uyardı: Yanıltıcı reklamlara ve sahte üniversitelere dikkat edin
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencileri, 'üniversitelerin YÖK tarafından tanındığı ve mezunlarına denklik verileceği' yönündeki yanıltıcı reklam ve duyurular konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Kimya sektöründen 2,15 milyar dolarlık ihracat
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, yaptığı açıklamada "Temmuz ayında kimya sektörümüz 2,15 milyar dolarlık ihracat ile en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu" dedi.
Yeni karar açıklandı: 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu
Resmi Gazete’de yayımlanan son karara göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi. İşte detaylar…
Selzedelere ev olan konteyner kent alanında şimdi sosyal alanlar yükseliyor
Bozkurt 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşadığı sel afeti sonrasında selzedelerin barınmaları için konulan konteyner kentlerin yerinde artık ilçede selin izlerinin silinmesiyle birlikte sosyal alanlar inşa ediliyor. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, ilçede yapımı devam eden Enver Paşa Parkı Millet Bahçesi, Halk Kütüphanesi ve Yabancı Dil Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu
Türkiye Sağlık STK’ları Platformu (TÜSEP) Türkiye Sağlık Raporu’nu Birlik Vakfı’nın Beyazıt’taki yerleşkesinde paydaşlarıyla birlikte açıkladı.
"Hastalarımızın, hayatlarından endişe ediyoruz"
Türkiye Eczacılar Birliği II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz, eczanelerdeki ilaç yokluğuna yönelik açıklamalarda bulundu.
YKS tercihleri bugün başlıyor: işte 10 soruda YKS tercihleri
YKS tercihleri bugün başlayacak. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak. İşte 10 soruda YKS tercihlerinde merak edilenler haberimizde
İki ayda sigara bıraktırıyor! ilaç onay bekliyor
Yeni bir araştırmaya göre, Doğu Asya ağaçlarından yapılan bir ilaç, sigara içenlerin üçte birinin yalnızca iki ay sonra sigarayı bırakmasına yardımcı olabiliyor.
Eczacıların talepleri, Bakan Yardımcısının masasında
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Arman Üney ve TEB II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz beraberindeki heyetle, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u ziyaret etti.
8 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
8 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 8 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 8 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Özlem ve Çağatay çifti evlendi…
Tosya Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevli Memur Hüseyin Hayırlı ve eşi Mualla Hayırlı’nın kızları Türkiye Finans Katılım’da görevli Özlem Hayırlı ile Sarıömer Köyü Muhtarı ve emekli Öğretmen Ahmet Çelikoğlu ve eşi Nurşen Çelikoğlu’nun oğulları ve Belediye Meclisi Üyesi Cihangir Çelikoğlu’nun kardeşi Belediye’de görevli Çağatay Çelikoğlu Grand Moni De Luxe Altın Salonu’nda düzenlenen törenle evlendiler.
Vakıfbank, Avrupa’nın en büyüğü oldu
Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 mağlup eden VakıfBank, 6’ncı kez Avrupa şampiyonu oldu ve Cumhuriyetin 100’üncü yılında Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürdü.
Mecliste sağlıkçı vekiller
28. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 600 sandalyeden yaklaşık 38'i sağlıkçı vekillerin olacak.
Eczacılar Günü'nü kutladılar
14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü nedeniyle Atatürk ve Şehit şerife Bacı Anıtı önünde çelenk töreni ardından da Türk Eczacılık Birliği, 26. Bölge Kastamonu Ecza Odası Salonu’nda program düzenlendi.
Kınık için çanlar çalıyor
Fahrettin Koca'dan, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a 'istifa' çağrısı: 'Bir kişinin bile kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak biz orada durmamalıyız'
SGK ve TEB İlaç Teminine İlişkin Protokol Revizyonu
Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol revizyonu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacılar Birliği arasında protokol imzalandı.
Maşalacı'dan Veteriner Hekimler günü açıklaması
Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Kadınlarda Avrupa'ya damga vurduk
Kadınlar EuroLeague Final Four'un yarı final etabında temsilcilerimizden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, organizasyona ev sahipliği yapan USK Prag'ı 78-58 mağlup ederek finale yükseldi ve bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ile eşleşti.
Azdavay spor salonuna kavuştu
Azdavay Belediyesi Kapalı Spor Salonu hizmete girdi.
Zafer Partisi’nde bayrak değişimi
Zafer Partisi eski İl Başkanı ve 1. Sıra Kastamonu Milletvekili Adayı Özcan Büyükşen, il başkanlığı görevini Dilek Osmanoğlu’na devretti.
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alıyor
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alıyor
"Afetin yaralarını dayanışma ile saracağız"
Türk Eczacıları Birliği, vatandaşların yanı sıra bölgede zarar gören meslektaşları için de harekete geçti. Depremzede vatandaşların yanında olduğu kadar, meslektaşlarını da yalnız bırakmayan Türk Eczacılar Birliği, başlattığı 'Eczacı İçin Birlikteyiz' destek kampanyasına destek çağrısında bulundu.
28 sahra eczanesi bölgede hizmet veriyor
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından bölgeye yardım faaliyetleri devam ediyor. Türk Eczacılar Birliği (TEB), bölgede ilaç sıkıntısının yaşanmaması adına 10 ilde 28 farklı noktada kurulan ecza tırları, konteynerlar ve çadır eczanelerle ücretsiz hizmet veriyor.