"Hastalarımızın, hayatlarından endişe ediyoruz";

"Hastalarımızın, hayatlarından endişe ediyoruz"

Türkiye Eczacılar Birliği II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz, eczanelerdeki ilaç yokluğuna yönelik açıklamalarda bulundu....


 Yılmaz açıklamasında, bu haşanan yokluğun İlaç Fiyat Kararnamesi nedeniyle yaşandığını belirterek; "Ekonomik gelişmelerin gerisinde kalan İlaç Fiyat Kararnamesi nedeniyle, ilacını bulamayan hastalarımızın sağlığından, hatta hayatlarından endişe ediyoruz. Sürdürülebilir bir ilaç ve sağlık sistemi için ilaç ve eczacılık alanında faaliyet gösteren tüm paydaşların ihtiyacını karşılayan yeni bir model oluşturulmalıdır." dedi.

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerin gerisinde kalan İlaç Fiyat Kararnamesi nedeniyle, ilacını bulamayan hastalarımızın sağlığından, hatta hayatlarından endişe ediyoruz. Mevcut İlaç Fiyat Kararnamesi, ilaç ve eczacılık alanının paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Sürdürülebilir bir ilaç ve sağlık sistemi için ilaç ve eczacılık alanında faaliyet gösteren tüm paydaşların ihtiyacını karşılayan yeni bir model oluşturulmalıdır. Yeni İlaç Fiyat Kararnamesi oluştururken, tüm paydaşların görüşleri alınarak, ilaç ve sağlık hizmetinin sürdürebilirliği açısından yeni modelin kurgusunda aktif rol almaları sağlanmalıdır."


HAKLARIMIZI ALANA KADAR, BİRLİKTEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMAKTAN İMTİNA ETMEYECEĞİZ" 

Yılmaz devamında; "Ülkemizin içinde bulunduğu bu yakıcı enflasyon ortamında 1.Basamak Sağlık Hizmeti Sunucusu olarak hizmet veren, kira, elektrik, personel gideri gibi işletme giderlerinin ödemelerini karşılamakta zorlanan ve içinde bulundukları ekonomik koşullar nedeniyle eczaneleri adeta yangın yerine dönen meslektaşlarımızın, eczanelerinin sürdürebilirliğinden endişe ediyoruz. Biz eczacılar, haklarımızı alana kadar, birlikten gelen gücümüzü kullanmaktan imtina etmeyeceğiz."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum