Arama
Arama Sonuçları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
KEAH'da Geriatri Okulu açıldı
Yapılan başarılı ameliyatlarla,sağlık üniteleriyle hocalarıyla, bölgede haklı olarak sesini yükselten Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH) sağlıklı yaş alma birimi Geriatri Okulunu açtı. Hastanenin poliklinikler katı E blokda, hizmet vermeye başlayan okula 65 yaş üstü hastalar sağlıklı bir yaşam sürmeleri için danışılan hekimler tarafından çok yakından takip edilecek.
KPSS öncesi adaylara beslenme tavsiyeleri
Koru Ankara Hastanesi Diyetisyeni Selin Şener, Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adaylara yeşil ve koyu yapraklı, Omega-3 içeren sebze ve meyve tüketilmesi, su içiminin artırılması, baharat ve fast food ürünlerinden kaçınılması ve daha önce tüketilmemiş besinin sınavdan önce alınmaması yönünde tavsiyelerde bulundu.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Kastamonu'da ücretsiz diyetisyen hizmeti
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Olukbaşı'nda bulunan Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Polikliniği'nin hizmete başladığını duyurdu.
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Azdavay'da kadınlar 'sağlık' için buluştu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Azdavay ilçesinde, 'Sağlık İçin Kadın Buluşması' programı gerçekleştirildi.
Bakan açıkladı: 45 bin atama yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 TV canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
"Kastamonu'ya 73 personel geliyor"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, personel ilanını yayımlayarak; "Yeni çalışma arkadaşlarımızın alımı için ilan yayınlandı. Kastamonu’ya 73 yeni personel geliyor" ifadelerine yer verdi.
Bu belirtiler varsa, dikkat!
Toplumda sık görülen İrritabl (hassas) Bağırsak Sendromu, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.
Sağlık Bakanlığı 31.600 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak
Sağlık Bakanlığı 31.600 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' önerisi
Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.
MEB 5 bin sözleşmeli personel alacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin sözleşmeli personel alacağını belirtti. Sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı:
Kastamonu TSM Başkanlığına Dr. Emire Er getirildi
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’nin (TSM) Başkanlığına Seydiler TSM Başkanı Dr. Emire Er getirildi.
2023’de 27 Bin sağlık personeli alınacak
Cumhurbaşkanı kararı ile 2023 yılında sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecek personel sayısı belirlendi.
Katılımcılara, 'Diyabet Okulu Diploması' verildi
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Diyabet Okulu Eğitim Etkinliği düzenlendi. Program kapsamında katılımcılara 'Diyabet nedir? Nasıl beslenmelidir? Fiziksel aktivite neden önemlidir? Diyabette ilaç tedavisi? Diyabetle yaşam' gibi önemli konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitimin sonunda ise katılımcılara Diyabet Okulu Diploması verildi.
27 bin sağlık çalışanı alınacak
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 2022 yılının sonuna kadar 26 bin 808'i hekim, toplam 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edileceği duyuruldu.
Üniversitenin mutfağında Çölyak atölyesi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çölyak Atölyesi düzenlendi.
Özel Nefes Hastanesi'ne ziyaret
TEMA Koleji’ni ağırladı
Sağlık Bakanlığı 10 bin sürekli işçi alıyor
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.
Nefes Hastanesi, hasta kabulüne başladı
Kastamonu'nun özel hastane anlamında önemli bir ihtiyacını karşılayacak Özel Nefes Hastanesi, hasta kabulüne pazartesi günü itibariyle başlıyor.
Kastamonu'da Özel Nefes Hastanesi açılıyor!
Kastamonu'nun özel hastane anlamında önemli bir ihtiyacını karşılayacak Özel Nefes Hastanesi, açılışa gün sayıyor.
Güne poğaça ile başlayanlar dikkat: 20 günde 2,5 kilo yağ!
Güne pastane poğaçası ve simitler başlayanlara Diyetisyen Esra Çelakıl'dan kötü haber. Çelakıl, günlük 2 poğaça tüketenlerin vücuduna aldığı yağ oranının orijinalinin kopyası olan replikayı göstererek 20 günün sonunda 2,5 kilo yağ tüketildiğini açıkladı.
"Meme kanserine karşı önlemler alabiliriz"
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Ersoy, meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı kapsamında bilgilendirmelerde bulundu
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.
Tüm Ailenizin Keyfini Çıkarabileceği Sağlıklı Beslenme
Daha sağlıklı beslenmeye çalışıyor ancak tüm aileyi bir araya getirmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsin.