Kastamonu'da Özel Nefes Hastanesi açılıyor!;

Kastamonu'da Özel Nefes Hastanesi açılıyor!

Kastamonu'nun özel hastane anlamında önemli bir ihtiyacını karşılayacak Özel Nefes Hastanesi, açılışa gün sayıyor....

Yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırımla Kastamonuluların hizmetine girecek olan Nefes Hastanesi ortakları Drç Sinan Altıkulaç,  Dr. Muhittin Öncü ve Yaşar Çelik, düzenlediği basın toplantısında hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ortaklardan Yaşar Çelik, hastaneye yatırım yapmasının engellenmeye çalışıldığına dair dikkat çekici açıklamalarda bulunurken, '' Biz bu işe başladığımızda buradan birileri beni aradı. Bu hastane açılmaz dediler. Biz ona rağmen, bu işin üzerine gittik. Allah'ın izniyle de artık açtık. Çünkü memlekette bir ihtiyaç var'' dedi.

40 milyon liralık bir yatırımla Kastamonu sağlığına hizmet edecek olan Özel Nefes Hastanesi, ileri teknoloji ve cihaz donanımıyla 4 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Özel Nefes Hastanesi, toplam 48 hasta yatağı ve alanında uzman hekimlerden oluşan toplam 170 personeli ile standartların üzerinde bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor. Özel Nefes Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, hastanenin açılışı için artık gün saydıklarını, çok kısa bir süre içerisinde Kastamonululara sağlık hizmeti vereceklerini söyledi. Hedeflerinin Kastamonu’da yapılamayanları yapmak olduğundan da bahseden Sinan Altıkulaç, fiyat değil hizmet rekabeti içinde ve en iyi sağlık hizmetini sunmanın derdinde olacaklarını açıkladı.Özel Nefes Hastanesi teknolojik, modern ve gelişmiş sağlık hizmetlerinin yanında deneyimli kadrosuyla bölgenin sayılı hastaneleri arasına girme hedefi ile Kastamonu’da açılıyor.

ALTIKULAÇ; “HEDEFİMİZ KASTAMONU’DA YAPILMAYANI YAPMAK”

Özel Nefes Hastanesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında bilgilendirmelerde bulunan Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç; “Sürecimiz 1 buçuk sene sürdü. Ruhsat meselesi maalesef ilk baştaki problemimizdi. Çok şükür bu aşamayı atlattık. Ruhsatımızın onayı geçen hafta itibariyle Sağlık Bakanlığı son imzayı attı, il Sağlık Müdürlüğü’müz gerekli kontrolleri yapılacak. Nasip olursa 1 hafta sonra açmayı planlıyoruz. İnşallah Kastamonulu hemşerilerimiz teveccüh gösterirse bizim hedefimiz burayla kalmak değil. Hedefimiz, büyümek, daha büyük projeler yapmak, tüm bölümleri açmak ve Kastamonu’da yapılmayanı yapmak.

“KASTAMONU’DAKİ SIKIŞMIŞLIĞA, YENİ BİR NEFES OLSUN İSTEDİK”

Nefes Hastanesi’nin ismiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Altıkulaç; “Sadece ülke olarak değil, dünya olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Şu dönemde çoğu insan yatırım yapmaktan çekiniyor ya da yapmıyor. Sağlık yatırımları zaten zorlu bir süreç çoğu insan yapmıyor. Biz bu süreçte elimizi taşın altına koyduk. Kastamonu’da daha öncesinde 4 özel hastane vardı bu teke inmişti. Bu anlamda geri dönüşler oluyordu, talepler oluyordu. Tabi ne yapmamız gerektiğini düşündük o yüzden böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Bununla da bu sıkışmışlığı yeni bir nefes olsun istedik ismi buradan geliyor. Ayrıca bu ismin bir anlamı daha var. George Floyd öldürüldü, o dönemde Nefes diye protestolar yapıldı. Oradan da esinlendik. Türkçe bir isim koymak istedik yabancı kelimeler kullanmak istemedik. Güzel olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIMINDA, YAKINLARI BEBEKLERİNİ GÖREBİLECEK”

Bina da neler yapıldığını da anlatan Dr. Altıkulaç; “İnşaat bir sene sürdü. Babam Mahir Altıkulaç ilgilendi inşaatla o olmasa zaten çok daha uzun sürer ve daha maliyetli olurdu.Binanın girişi daha önce trafik yoğunluğunun olduğu kuzey tarafındaydı onungirişini arkaya aldık. Bundaki hedefimiz araçlar duraksama yapamıyor ve hasta yakınları hastasını rahat indiremiyordu. Bunu, hem otopark kısmını kullanabilsinler hem de hastalarını rahata indirebilsinler diye yaptık. Bekleme alanlarımızı büyüttük, hasta yoğunluğunu azaltmak içi. Aşağı katta 80 kişilik bekleme alanımız oluştu. Daha öncesinde insanlar koridorlarda bekliyorlardı bunu engellemeye çalıştık. Burası kömürle ısınıyordu doğalgaza geçtik. Bu sayede hem hava hem de çevre kirliliğini önlemiş olduk. Eskiden soğutma olarak tüm odalarda split klimalarla yapılıyordu biz bunu VRP dediğimi merkezi sisteme çevirdik. Böylece binanın dışındaki çirkin görüntüyü de ortadan kaldırdık. BU da görüntü kirliliğini engellemiş oldu. Havalandırma sistemini tamamen yeniledik. Yoğun bakım ve ameliyathanelerin havalandırması tamamen steril hava ile yapılıyor. Bu bize hastane enfeksiyonlarını önlememiz daha kolay olacak. Bunun dışında yeni doğan yoğun bakımda bir pencere açtık. Genellikle hastalarımızdan gelen geri dönüşlerde, yeni doğan ve yoğun bakımda yatan bebeklerini görmedikleri üzerineydi. Biz bunu günün belli saatlerinde görmelerini sağlayacağız. Hem çocuklarına yapılan müdahaleleri görebilecekler hem de en azından biraz da olsa özlemlerini giderecekler. Binayı tamamen medikal anlamda kullanıyoruz. Zorunlu olmayan bölümlerin tamamını dışarı çıkarmış olduk. Hastanenin karşısında bina inşaatı yapılıyor, biri bitti 2 blok daha gelecek. Bizim ve idare ofisleri orada olacak. Aynı zamanda alt kattaki dükkânlarda, eczane optik tarzı sağlık üzerine olan dükkânlar olacak. Bu cadde tamamen sağlık caddesi gibi bir duruma gelmiş olacak. Yatak kapasitemiz toplamda yoğun bakımlarla beraber 48 yatağa kadar çıkıyor.”

“İNEBOLU YOLU ÜZERİNDE BİR HASTANE PLANIMIZ DAHA VAR”

Bazı olamayan bölümlerin olduğunu ancak yeni projelerde bu bölümlerin de getirileceğini açıklayan Dr. Altıkulaç; “Olmayan branşlarımız var. Beyin cerrahisi, nöroloji ve ortopedi gibi. Talep geliyor ‘Neden açmıyorsunuz’ diyeancak bu bölümler daha çok hastalarını yatıran bölümler. Bu sefer de çok sıkışıklık oluşacaktı. Mümkün mertebe hastalarını hızlıca taburcu eden bölümler seçmeye çalıştık. Ama ilerleyen zamanlarda bu bölümlerin de olacağı bir proje yaparız diye düşünüyoruz. Burada yapmayız belki çünkü şehir içinde otopark problemi çok fazla. Şehir dışına gitmemiz gerekebilir, İneboluyolu üzerinde olabilir. Çünkü hastalarımızın yüzde 85’i ilçelerden gelen hastalar ve o yol neredeyse ilçelerin büyük bir kısmının güzergâhının olduğu bir yol. Zaman ne gösterir bilmiyoruz böyle bir planlamamız var. Odak Göz Tıp Merkezi’ni kapatıyoruz, orayı buraya taşıyacağız. Muhittin Bey’in de çalıştığı 4 hekim arkadaşımız var onlar da buraya gelecekler. Göz alanında hem ilimizde hem de bölgede en büyük merkeziz. Nasip olursa hastanede de göz olarak iddialı olmak istiyoruz olacağımıza da inanıyoruz. Mesela olmayan Excimer Lazer’i getirmeyi planlıyoruz. Anlaşmalarını yaptık. Genel Anestezi olmadığı için yapamadığımız ameliyatlar var. Hastane ortamına geçtiğimizde büyükşehirlerde yapılan ameliyatların hemen hemen hepsini yapacağız.

“KASTAMONU'DAKİ DOKTOR SAYISINI ARTTIRMIŞ OLUYORUZ”

Hastanenin kadrosunu tanıtan Dr. Altıkulaç, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki istifalar noktasında eleştiri aldıklarını belirterek, bu eleştirilere şöyle yanıt verdi; “Şunu söyleyebilirim, ekibimiz gerçekten profesyonel. Mümkün mertebe hasta odaklı giden, iyi bir hizmet sunmayı düşünen bir ekip. Doktor arkadaşlarımızın birçoğu devlet ve eğitim araştırma hastanesinden, oradan da bazen 'hekimlerimizi alıyorsunuz' gibi bir tepki gelebiliyor. Bunu şöyle düşünmek lazım,  bu arkadaşlarımızın birçoğu bizimle çalışmaya başlamasa da Kastamonu'yu bırakacaklar, gidecekler. Bizle beraber çalışınca, devlet bir şekilde buraya hekim getiriyor. Kastamonu'daki doktor sayısını arttırmış oluyoruz. Negatif değil de pozitif olduğunun bilinmesi lazım. 170 çalışanımız var, zaten elimizde Odak Göz Merkezi'nden beraber çalıştığımız 50 kişi vardı. Doktorlarımızın dışında yeni işe aldığımız geriye 90 kişi kalıyor. Bunların da çoğunluğu teknik eleman, hemşire, anestezi teknikeri... Biz hiç eleman alıyoruz dememize rağmen 3 binin üzerinde başvuru oldu. Buradan da arayanlar oluyor. Tanıyan tanımayan, bizden ricada bulunuyorlar. Herkesin talebini yerine getiremedik. Onlardan da özür dileriz. Maalesef bu kadar alabildik. İnşallah, ilerleyen zamanlarda daha fazla istihdam yapmayı planlıyoruz.”

“HEDEFİMİZ, ÜCRET REKABETİNDEN ZİYADE HİZMET REKABETİ”

Fiyatlar noktasında da konuşan Dr. Altıkulaç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz elimizden geldiğinde fiyatlarda makul olmaya çalışıyoruz. Diğer illere bakarak düşük tutmaya çalışıyoruz. Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun olmaya çalışıyoruz. Göz muayenesi için alınan para 23 lira var. Takdir edersiniz ki 23 liraya muayene yapılmaz. Zamanla iyileşecektir diye düşünüyorum. Eskiye göre daha güzel olacağını düşünüyorum. Devletin katkısı arttıkça, hastadan alınacak ücret de azalacaktır. Rakam belirlerken para kazanma üzerine değil de, hastane yaşasın, sistemi ayakta tutalım diye düşünüyoruz. Tabiki para kazanılacak ama açgözlülük gütmüyoruz. Hedefimiz, ücret rekabetinden ziyade hizmet rekabeti. Ama ücreti de tabiki önemli. Aşama aşama hepsi olacaktır. İnşallah, ikincisini biz açtık. Üçüncüsü, dördüncüsü açılır. O zaman daha da iyi olacaktır.

 

ÇELİK; “MEMLEKETİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ”

Hastanenin ortaklarından Çatalzeytinli iş insanı Yaşar Çelik; “Sinan Bey’i 5-6 yıldır tanıyorum. Biz bu işe başladığımızda buradan birileri beni aradı. Bu hastane açılmaz dediler. Biz ona rağmen, bu işin üzerine gittik. Allah'ın izniyle de artık açtık. Çünkü memlekette bir ihtiyaç var. Bundan 3-4 sene önce; biz Çatalzeytinli olduğumuz için, Babam rahatsızlandı. Acil hastaneye getirdim. Burada da bazı sıkıntılarım oldu. O da içimde bir anı oldu. Sinan Bey de böyle bir şey teklif edince direkt kabul ettim. Bugün benim babama, yarın başkasının babasına, çocuğuna... O yüzden sağlık için her şeyi yaparız dedik. Ben maddi anlamda bir şey beklemiyorum. Bir şekilde İstanbul'da para kazanıyoruz ama memleketimize de bir şeyler yapmak istiyoruz. Taşköprü'de Organizeye de bir yer yapacağız, memleketimize yatırım yapıyoruz. Kimse kıymetini bilmiyor ama burası bir cennet. Sinan beye de böyle bir şeye de layık gördükleri için teşekkür ederim.

 

KAYHAN; “HİZMETİ ÇOK ÜST DÜZEY VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ Kİ İNSANLAR BİR DEĞER YARGISINA ULAŞSIN”

41 yıldır sektörün içinde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Genel Koordinatör Kayhan Yaman; “Böyle bir yatırıma cesaret edip, girip bunu gerçekleştiren, bunu gerçekleştirirken de hiç bir sorumluluktan kaçmadan, her türlü taşın altına elini koyan bu üç arkadaşımızı Sinan Bey, Muhittin Bey ve Yaşar Beyi tebrik etmek istiyorum. Buranın eskiden hastane olmasının hiç önemi yoktu. Havalandırmasından ısıtmasına, polikliniklerinin yapısından, yoğun bakım yapısına kadar her şey yenilendi. Sadece bir duvarları kaldı. Hastanecilikte insan çok önemli, hekim kalitesi çok önemli. Çok iyi hekimlerle oluşturduk. Belki işin en zor kısmı kadro oluşturmaktı. Hastanecilikte en önemli olaylardan bir tanesi de cihaz donanımıdır. İleri teknoloji cihazlar alındı. Çok daha uygun ve ucuz cihazlar varken, gerçekten Kastamonu insanının biraz da il dışına gidişini azaltma anlamında, çok ciddi cihazlar alındı. Hasta memnuniyetini sağlamak çok önemli, ama bir yandan da personel memnuniyetini sağlamak çok önemli, bekleme salonları özellikle çok geniş oluşturuldu. Kadın Doğumun, Göz Hastalıklarının, Genel Cerrahinin bekleme salonları ayrı. Kadın doğuma gelen gözün hastasıyla karşılaşmayacak. Hastanede bir kalabalık olacak ama bu kalabalık, insanlar tarafından fazla fark edilmeyecek. İğneden ipliğe bir hastane açmak, neredeyse bir 10 bin kalem gerektiriyor. Özellikle bu dönemde tedarikte de biraz zorlandık. Üretimde bazı noktalarda farklı sektörlerde ciddi sıkıntılar ama hep o sıkıntılar aşıldı. Kurulum aşamasında burada bulunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. .Böyle bir yatırımın Kastamonu'ya kazandırılmasında küçük de bir katkım olduysa ne mutlu bana. Yaklaşık üç binin üzerinde bir müracaat söz konusu.  Odak Göz Merkezi ve doktorlarımızın dışında 110 civarında arkadaşımız bize katıldı. Bu arkadaşlarımızla görüşürken, liyakat ve kariyer prensibinden bir an bile uzaklaşmadık. Tecrübe, eğitim, donanım, diksiyon bunlar çok önemliydi bizim için. Önemli olan, giriş kapısından başlayarak, hastayı kaydeden elemanımızdan, doktor asistanından, doktorundan, kan alanından, hemşiresinden o hizmeti çok üst düzey vermeye çalışacağız ki, insanlar bir değer yargısına ulaşsınlar” ifadelerine yer verdi.

HANGİ ALANLARDA HİZMET VERECEK?

Güçlü kadrosunu oluştururken liyakat ve tecrübeyi en önemli kriter edinen Özel Nefes Hastanesi, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıklı ve Doğum, Göz Hastalıkları, Dahiliye, Kulak-Burun-Boğaz, Üroloji, Çocuk Hastalıkları, Mikrobiyoloji, Anestezi, Radyoloji ve Biyokimya bölümlerinin yanında hastalarına Diyetisyenlik ve Psikoloji alanlarında da hizmet sunacak. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Dr. Muhittin Öncü ile Yaşar Çelik olacak. Özel Nefes Hastanesi’nde Başhekimlik görevini Dr. Muhittin Öncü üstlenecek. Başhekim Yardımcısı Dr. Oktay Altunay olurken, Genel Koordinatör Kayhan Yaman ve Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Arzu Dinç de hastanenin yönetim kadrosunda görev alacak. SGK, özel sigortalar, tamamlayıcı sigortalar ve bankalarla da anlaşmalı çalışacak hastane, merkezi konumu sayesinde Kastamonu sağlığına yeni bir “nefes” olacak.

ÖZELNEFES HASTANESİ’NİN HEKİM KADROSU

Özel Nefes Hastanesi’nin hekim kadrosunda ilk etapta kimlerin olacağı da duyuruldu.Göz Hastalıklarında Op.Dr. Muhittin Öncü, Op.Dr. Alper Şanlı, Op.Dr. Emre Uzunoğlu, Op.Dr. Murat Topçu, Genel Cerrahi ’de Op.Dr. Hayati Malçık, Kulak-Burun-Boğaz’da Op.Dr. Kübra Topal, Kadın Hastalıkları ve Doğumda Op.Dr. Saadet Hızarcı ve Op.Dr. Ece Kalkan, Çocuk Hastalıklarında Uzm.Dr. Fethiye Yıldız, İç Hastalıklarında (Dahiliye) Uzm.Dr. Fatma Akyel, Uzm.Dr. Mehmet Binici, Radyoloji ’de Uzm.Dr. Ahmet Özden, Anestezi ’de Uzm.Dr. Adem Karabıyık, Biyokimya ’da Uzm.Dr. Kürşat Kadir Canlı, Mikrobiyoloji ’de Uzm.Dr. Erdoğan Büyükyazıcı, Acil Hekimi olarak Dr. Oktay Altunay, Dr. İlyas Cuma, Eczacı Ayşenur Uzun, Diyetisyen Laden Hekimoğlu ve Psikolog Simge Özdemir yer aldı. Kardiyoloji, Gastroentereloji ve Üroloji ’de ise isimler resmi olarak henüz açıklanmadı. 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum