Arama
Arama Sonuçları
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
80 bin fide dağıtıldı...
Kastamonu'da 80 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi.
İnebolu’da kış için binlerce sebze fidesi dağıtılacak
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yaz-Kış Sebze Üretimi Projesi”nin uygulamasına başlandı.
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
Bu belirtiler varsa, dikkat!
Toplumda sık görülen İrritabl (hassas) Bağırsak Sendromu, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.
Ani hava değişimlerine dikkat
Ortadan kalktığı düşünülen Kovıd-19 vakalarına günümüzde de rastlandığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, ani hava değişimlerinde görülen ve damlacık yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için kalabalık yerlerden uzak durulması ve maske takılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Ani hava değişimlerine dikkat
Uzmanlar uyarıyor: “Soğuk havalar değil, ani ısı değişimleri hasta ediyor”
Brokolili Tavuk Püresi nasıl yapılır ? Brokolili Tavuk Püresi tarifi
Gerçek bir C vitamini ve lif deposu olan brokoliyi 6. aydan itibaren bebeklere buharda haşlayarak verebilirsiniz. 12. aydan itibaren tavuk etiyle karıştırarak da verebilirsiniz. Brokolili tavuk püresi, hem vitamin, hem de protein bakımından son derece zengindir.
Lif Kaynakları ve Yararları
Lif nedir, kaynakları ve yararları nelerdir?
Kulak Sağlığını Destekleyen 4 Gıda
Gıda bizim için hayati derecede önemlidir. Vücudumuzu besler, bize enerji verir ve hatta ruh halimizi iyileştirme yeteneğine sahiptir. Bazı gıdalar da vücudumuzun belirli bölgeleri için önemli olabilir. Örneğin havuç alın. Havuç sadece mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalıkları veya bir antreye tamamlayıcı garnitür olmakla kalmaz, aynı zamanda görme yeteneğiniz için iyi olan az miktarda A Vitamini elde etmek için de kullanılır. Bunu bilmek, kulak sağlığına ve işitme duyusuna ne tür yiyeceklerin iyi gelebileceğini merak ediyor. Bir kişi sağlıklı kulakları korumak için diyetine hangi yiyecekleri dahil etmelidir?
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.
Besin Değeri Yüksek Yiyecekler Nelerdir ?
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için insan vücudu bazı besinlere ihtiyaç duyar. Bu besinler vücudumuzdaki sinir, sindirim, solunum, iskelet ve boşaltım benzer biçimde sistemlerin daha iyi çalışmasına destek verir. ABD’li bilim adamlarının yaptığı çalışmada 100 bin besinin ham maddesi araştırıldı ve 12 besinin diğer besinlere oranla, insan sağlığına faydasının daha fazla olduğu tespit edildi. Peki gıda değerleri yüksek yiyecekler neledir?