Besin Değeri Yüksek Yiyecekler Nelerdir ?;

Besin Değeri Yüksek Yiyecekler Nelerdir ?

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için insan vücudu bazı besinlere ihtiyaç duyar. Bu besinler vücudumuzdaki sinir, sindirim, solunum, iskelet ve boşaltım benzer biçimde sistemlerin daha iyi çalışmasına destek verir. ABD’li bilim adamlarının yaptığı çalışmada 100 bin besinin ham maddesi araştırıldı ve 12 besinin diğer besinlere oranla, insan sağlığına faydasının daha fazla olduğu tespit edildi. Peki gıda değerleri yüksek yiyecekler neledir?...

CHİA TOHUMU


Chia tohumu, lif bakımdan çok varlıklı bir gıda deposudır. İçerdiği linolenic vitamini insan vücuduna enerji desteği sağlarken hem de virüslere karşı bağışıklık sitemini korur.


KIRMIZI LAHANA


Salataların vazgeçilmesi kırmızı lahana, kan değeri düşüklüğünün giderilmesi için tavsiye edilen besinler arasındadır.


MANDALİNA


Turunçgillerden olan mandalina, cilt sağlığına çok faydalıdır. Bununla beraber hoş aroması sayesinden parfüm sektöründe de kullanılır. 


BADEM


Kalp ve damar sağlığına iyi geldiği malum badem, ihtiva ettiği mono yağ asitleri bakımından da uzmanların, diyabet hastalarına tavsiye etmiş olduğu besinlerden biridir. 



BEZELYE


Bezelye insan vücudunun gmeşhurk ihtiyaç duyduğu K vitaminin yüzde 44’ünü karşılar. Düşük kalorili karbonhidrat içerdiğinden, diyetisyenlerin kilo vermek için önerdiği besinler arasında yer alır.



PEMBE GREYFURT


Pembe Greyfurt kronik hastalıklardan vücudu korumada etkili bir besin kaynağıdır. Özellikle kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi tavsiye edilen meyvelerden biridir.


FESLEĞEN


Fesleğen bağlarırsaklarda mantar oluşumunu engeller. Harika kokusu ve güzel keyfiyla birçok yemekte sos olarak kullanılır. Ciltteki kırışıklıkları önleyen fesleğenin, strese de iyi geldiği söylenir.


UZUN SAPLI BROKOLİ


Uzun saplı brokoli, yumurtalık ve sperm sayısını artırır. Ek olarak varlıklı lif içinde ne olduğu sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.


ACI BİBER


Acı biber, doğada bulunan etkili ağrı kesicilerden biri olarak bilinir. Sindirimi kolaylaştıran acı biberin hem de iştah açıcı özelliği de vardır.


SU TERESİ


Vücudun kükürt ihtiyacını karşılayan su teresi, çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Ek olarak su teresi, cinsel rahatsızlıklar yaşayan bireylerin tüketmesi gereken besinlerin başında gelir.


ISPANAK


Ispanak; magnezyum, folat ve A vitamini bakımından zengindir. Beyin, kemik ve diş gelişimine katkı elde eden ıspanağın, hem de depresyon şeklinde ruhsal durumlara da iyi geldiği söylenir. 


KABAK ÇEKİRDEĞİ


bitki kökenli kabağın çekirdekleri demir deposudur. Uykusuzluğa iyi geldiği bilinen kabak çekirdeği, düzenli zayıflamada yardımcı olan gıdalar arasında gösterilmektedir.


"Bu yiyeceklerin besin değeri yüksek ve oldukça sağlıklı yiyeceklerdir."



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum