Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Halı saha turnuvasında ‘aşure’ ikramı
Tosya ilçesinde hayırsever iş adamı, düzenlenen halı saha turnuvasına katılan sporculara sahada aşure ikram etti.
Esra ile Mehmet çifti dünya evine girdi
Kastamonu Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik katı en kıdemli çalışanı Veysel Münevver Börekçi’nin biricik kızı Esra ile Fikri Sabiha Temiz’in oğulları Mehmet dünya evine girdi.
TDK bazı sözcüklerin yazımını değiştirdi
Türk Dil Kurumu (TDK) bazı sözcüklerin yazımını değiştirme kararı aldı.
Çeşmeden su yerine ayran aktı
Atatürk’ün Düzce’nin Selamlar köyüne gelişinin 89. yıl dönümünde çeşmeden su yerine ayran aktı.
Simit 10 lira oldu
Türkiye genelinde ekmek zammı peş peşe açıklanırken bir de simit zammı haberi geldi.
Bakan Yumaklı, iddiaları yalanladı
Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, "Vatandaşlarımız müsterih olsun" dedi.
Dijital Pazarlama kursiyerlerinden Türkiye derecesi
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Dijital Pazarlama Kursu kursiyerleri Nihal Atak ve Serap Sakaoğlu, katıldıkları yarışmalarda Türkiye'de derece elde etti
Bayramda sık ama az yemeye özen gösterilmeli
Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, "Bayramda az miktarda ve sık yemeye özen gösterilmeli. Öğlen yemeğinde zeytinyağlı sebze yemekleri ile hafif ızgara et ve salatadan oluşan bir sofra, ara öğünde meyve veya yoğurt, akşam yemeğinde de hafif besinler tercih edilmelidir" dedi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Şanlıurfa mutfağından, Ağzı Yumuk böreği tarifi
Şanlıurfa mutfağından, ağzı yumuk nasıl yapılır ? börek tarifleri arasında oldukça özgün bir yere sahiptir. Şanlıurfa usulü ağzı yumuk tarifi için detaylar
“Onu hep hatırlayacağız”
Cide Belediyesi ev sahipliğinde 3 gün sürecek “Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali, 27’nci kez kapılarını açtı. Cide Belediye Başknı Eşref Mutlu, açıklamasında; “Rıfat Hocamızın gösterdiği bu bağ bu sevgiyle, vazgeçmeden her koşulda onu hep hatırlayacağız” dedi.
Seyahat acentelerini ağırladık
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çeşitliliğiyle gastronomi kenti olmayı hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” çerçevesinde gastronomi odaklı ulusal seyahat acentelerini ağırladı.
TKDK'dan çiftçilere nefes desteği!
TKDK, yaklaşık 40 milyon avro değerindeki hibe paketini açıkladı. Bir çok alanda çiftçilere ve işlerini geliştirmek isteyenlere destek verecek olan TKDK, şahıs ve şirketler için yüzde 55; üretici örgütü veya üretici örgütünün yüzde 50'den fazla pay sahibi olduğu tüzel kişilikler için ise yüzde 65 hibe verecek ve yapılacak tüm harcamalar vergilerden muaf olacak.
424 projeye 81 milyon TL hibe
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. Başvuru Çağrı Ön İlanını www.tkdk.gov.tr internet adresinde duyurdu. En geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde 11. çağrı ilanına çıkılacak.
Fincan Böreği nasıl yapılır ? Fincan Böreği tarifi
Kastamonu ve Artvin yöreleri ile özdeşleşen fincan böreği, çay saatlerinde tüketilen bir börek çeşididir. İç harcı pazı ve beyaz peynir ile doldurulduktan sonra, tavada kızartılır. Küçük porsiyonlar halinde servis edilen fincan böreğini, isteğe dereotu, maydanoz ve ıspanak ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, evde fincan böreği yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
En kolay balkabaklı börek nasıl yapılır? Pratik kabaklı börek tarifi
Bazı günlerde akşam yemeğinde ana yemekler yerine şöyle çay ve yoğurtla tüketebileceğiniz enfes bir börek tarifi arıyorsanız kabaklı börek ideal olacaktır. Kadın günlerinde de kolayca pişirebileceğiniz kabaklı börek adeta en favori tariflerinizden biri olacak.
MAYA MASKESİ NASIL YAPILIR, NE İŞE YARAR?
Kuru maya ile cilt bakımı nasıl yapılır? Evde kuru maya maskesi nasıl yapılır ve nasıl uygulanır? Maya maskesi ne işe yarar? İşte, maya ile yapabileceğiniz cilt bakım önerileri:
Sodalı Buzluk Böreği Nasıl Yapılır ? Sodalı Buzluk Böreği Tarifi
Rulo şeklinde sarılarak hazırlanan çıtır buzluk böreği, genellikle patatesli olarak sunulur. Fakat peynirli ve sodalı çeşitleri de oldukça popülerdir. Hazırlaması 20 dakika olan bu börek, susam serpiştirildikten sonra fırına verilir. Çayın yanına çok yakışan buzluk böreği, isteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, buzluk böreği nasıl yapılır birlikte görelim.
Hangi besin kaç kalori ? Meyve, sebze, et, kuruyemiş Kalori hesabı nasıl yapılır ?
Kilo vermek, mevcut kiloyu korumak, vücudun görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde tüketilen besinlerin kaç kalori olduğu çok önemlidir. Meyve, sebze, et, kuru yemiş vs gibi günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerde bulunan kalorilerinin sizin için derledik
Kastamonu hangi yemekleri ile tanınır ? Kastamonu’nun meşhur yemekleri
Kastamonu’ya uğrarsanız mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizinle paylaşacağız Kastamonu’nun meşhur yemeklerinden sizlere bahsedeceğiz Karadeniz Bölgesi'nin Batısında yer alan Kastamonu ilimiz ülkemizin birçok tarihi ve organik zenginliği taşıyan yerlerden biridir. Yaz aylarında yeşilliğin doyumsuz keyfinı çıkarabileceğiniz, kışın ise ortamı sıcacık ısıtan soba eşliğinde keyifli anlar yaşayabileceğiniz Kastamonu yemekleriyle de dillere destan oluyor. Peki Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu ilimizin neyi meşhurdur? Gelin beraber inceleyelim...