424 projeye 81 milyon TL hibe;

424 projeye 81 milyon TL hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. Başvuru Çağrı Ön İlanını www.tkdk.gov.tr internet adresinde duyurdu. En geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde 11. çağrı ilanına çıkılacak....

Konuyla ilgili açıklama yapan TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, şunları kaydetti; “11. Çağrıda “302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektöründen başvurular kabul edilecektir. Bu sektör kapsamında; süs bitkileri ve çiçek soğanı üretimi, mantar ve misel üretimi, fide ve fidan yetiştiriciliği, sarımsak, çemen, karabuğday vb. tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi işlenmesi paketlenmesi, ahşap işi, metal işi, dokumacılık, dekoratif taş işi, sepet dokuma, kilimcilik, yorgancılık, dikişçilik nakış işleme, vb. zanaatkârlık faaliyetleri,  küçük çaplı et ve süt İşleme, meyve ve sebze işleme (biber salçası, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve ve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler ve ezme), sofralık zeytin ve zeytin mamulleri, boza, salep, mısır kurutma, kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, bakliyat işleme ve paketleme, yerel yiyecekler (yemek, börek, tatlı, şekerlemeler, unlu mamuller), baharat, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, soslar ve kemik suyu üretimi, sabun, pelet, briket, prina, gülsuyu üretimini içeren katma değerli ürünler, otel, pansiyon, lokanta, kafe gibi kırsal turizm tesisleri,  su ürünleri üretim tesisleri, üretici örgütlerine yönelik olmak üzere biçerdöver gibi kendinden yürür makinelerin de alınabildiği makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları desteklenecektir. Uygun harcamalara şahıs ve şirketler için yüzde 55, üretici örgütleri için yüzde 65 hibe verilecek olup, uygun harcamalar tüm vergilerden muaftır. İnşaat işleri, makine-ekipman alımı, hizmet alımı (proje çizimi, danışmanlık vb.) ve görünürlük harcamaları uygun harcamalardır.”

“5 BİN İLÂ 500 BİN AVRO ARASINDA OLMALI…”

Projede uygun harcama tutarı 5 bin-500 bin Avro arasında olmalıdır. Kurumumuzla sözleşme imzalayan yararlanıcılarımıza talep etmeleri halinde, hibe tutarının yüzde 50’ye kadarını, talep edecekleri tutarın yüzde 110’u kadar kesin ve en az 24 ay geçerli banka teminat mektubu sunmaları halinde avans verebiliyoruz. Yapım işi içeren başvurularda yapı ruhsatlarının son başvuru kabul tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir. Yapı ruhsatları, bu tarihten sonra alınmış başvurular uygun olarak değerlendirilmeyecektir.Bu çağrıda sunulan projelerin Ödeme Talep Paketleri en geç 31 Ekim 2023 tarihine kadar sunulacağından yatırımlar bu tarihe kadar tamamlanacak şekilde planlanmalı, Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de dikkate alınmalıdır.

BUGÜNE KADAR 424 PROJEYE 81 MİLYON TL HİBE ÖDENDİ

“Şu ana kadar İl Koordinatörlüğümüze sunulan 424 proje için 81 milyon TL hibe ödedik. Bu projelerle İlimize 200 milyon TL’lik yatırım kazandırdık. Hibelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, yatırımcılarımız, şirketler, kooperatif ve birlikler TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğüne beklenmektedir. Proje düşüncesi olanların bir an önce hazırlıklara başlaması gerekmektedir. Yatırımcılarımıza Koordinatörlüğümüzün tkdkkastamonu İnstagram, Twitter ve Facebook hesaplarını takip etmelerini öneriyoruz. 03662140109 ve 4448535 numaralı telefonlardan da bilgi alabilirler. Çağrımızın İlimiz için hayırlı olmasını dileriz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum