TKDK'dan çiftçilere nefes desteği!;

TKDK'dan çiftçilere nefes desteği!

TKDK, yaklaşık 40 milyon avro değerindeki hibe paketini açıkladı. Bir çok alanda çiftçilere ve işlerini geliştirmek isteyenlere destek verecek olan TKDK, şahıs ve şirketler için yüzde 55; üretici örgütü veya üretici örgütünün yüzde 50'den fazla pay sahibi olduğu tüzel kişilikler için ise yüzde 65 hibe verecek ve yapılacak tüm harcamalar vergilerden muaf olacak....

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)   On birinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

11.  çağrıda çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründen başvuruların kabul edileceği duyurulurken; başvuru kapsamında ise süs bitkileri ve çiçek soğanı üretimi, mantar ve misel üretimi, fide ve fidan yetiştiriciliği, sarımsak, çemen, karabuğday vb. tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi işlenmesi paketlenmesi, ahşap işi, metal işi, dokumacılık, dekoratif taş işi, sepet dokuma, kilimcilik, yorgancılık, dikişçilik, nakış işleme, vb. zanaatkârlık faaliyetleri,  küçük çaplı et ve süt İşleme, meyve ve sebze işleme (domates-biber salçası, püre, pekmez, marmelat, reçel, pestil, turşu, meyve ve sebze suları, konserve, sirke, közleme, salamura, ekşiler ve ezme), sofralık zeytin ve zeytin mamulleri, boza, salep, tahin, mısır kurutma, çeltik kurutma, kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, bakliyat işleme ve paketleme, pirinç işleme ve paketleme, yerel yiyecekler (yemek, börek, tatlı, şekerlemeler, unlu mamuller), baharat, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, soslar ve kemik suyu üretimi, sabun, pelet, briket, prina, gülsuyu üretimini içeren katma değerli ürünler, otel, pansiyon, lokanta, kafe gibi kırsal turizm tesisleri,su ürünleri üretim tesisleri,yenilenebilir enerji yatırımları, üretici örgütlerine yönelik silaj makinesi, biçerdöver gibi kendinden yürür makinelerinde alınabildiği makine parkları desteklenecek.

Şahıs ve şirketler için yüzde 55; üretici örgütü veya üretici örgütünün yüzde 50'den fazla pay sahibi olduğu tüzel kişilikler için ise yüzde 65 hibe verilecek olup, harcamaların ise tüm vergilerden muaf olduğu öğrenildi. Ayrıca, alınan bilgilere göre 11'nci çağrıdaki toplam destek bütçesinin ise 40 milyon avro olduğu öğrenildi.

Yapım işi olmayan projeler için başvuruların 19 Ocak 2022'de başlayacağı öğrenilirken, online başvuru sisteminin ise 9 Şubat 2022'de sona ereceği öğrenildi. Ayrıca yapım işi olan projeler için başvurular 14.02.2022 tarihinde başlayacak olup, online başvuru sistemi 09.03.2022 tarihinde kapatılacak. İnşaatlı proje başvurularının (yenilenebilir enerji dahil) son teslim tarihi 11 Mart 2022 olarak açıklandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum