Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da 'Şerife Bacı'nın İzindeki Türk Kadınları' ödüllendirildi!
'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şerife Bacı'nın İzinde Türk Kadını' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada ilk 3 şöyle; Tosya Fen Lisesi'nden Betül Çiftçi, Seydiler İstiklal Yolu ÇPAL'den Ayşegül Kutlu ve Küre ÇPAL'den Yeliz Uçar oldu.
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
Baykar’ın Kastamonulu gizli kahramanı!
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Özdemir Bayraktar Ödülleri" töreninde, Türkiye’nin ilk kadın bilgisayar programcıları arasında yer alan anneleri Kastamonulu Canan Bayraktar'a özel plaket takdim etti.
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Haluk Levent’ten Kastamonu itirafı
Ünlü sanatçı Haluk Levent; sosyal medya hesabından paylaştığı hikayede; dikkat çeken bir Kastamonu itirafı yaptı. Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü sırada gerçekleştirdiği etkinliği hatırlatan Haluk Levent, Kastamonu Nasrullah Meydanı’na astığı pankart hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı….
Babasının evini yaktı!.. Karakolda da rahat durmadı
Samsun’da babasının ve babaannesinin evini yakan şahıs gözaltına alıp götürüldüğü polis merkezinde bilgisayara zarar verince "devlet malına zarar vermek" suçundan tutuklandı.
Kastamonu’da belediye personel alıyor!
Kastamonu’da o belediye personel alımı yapıyor. İlk defa atanmak üzere, sözleşmeli personel alınıyor.
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
İşte Türkiye'nin 'en güvenilen' ünlüleri
Her yıl 'Celebrity Güven Endeksi' adı altında bir rapor hazırlayan MediaCat ve Ipsos, 2023 yılında Türkiye'de en çok güvenilen ünlüleri açıkladı.
110 kişiyi dolandırdılar ilk celsede serbest kaldılar
Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı
Erbakan; "D60 projesi şart!"
Tosya İlçe Başkanlığı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin İsrail arasında geçen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan konuşmasında D60 projesinin önemine dikkat çekerek Müslüman Ülkelerin birleşmesi gerektiğini dikkat çekti. Erbakan açıklamasında; "D60'ın İslam birliğinin yek vücut bir şekilde bu zulümlere karşı koyması gerekir" dedi
Dünyanın en etkili bilim insanları listesine, Kastamonu imzası
Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.
Yeni Tosya Adalet Sarayı dualarla açıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Ülke genelinde 400’e yakın adalet sarayı inşa ettik”
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Yeşilay teknoloji bağımlılığı için harekete geçti
Okul döneminin başlamasıyla birlikte, teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenmek ve önlem almak gerekiyor. Yeşilay, bu konuda hem gençlere hem de ailelere yönelik bilinçlendirme, eğitim ve destek hizmetleri sunuyor.
Mossad itirafçısı her şeyi tek tek anlattı!
Tutuklanan dedektif Selçuk Küçükkaya itirafçı oldu. FETÖ'cü Serkan Özdemirci ile başlayan gizli Mossad trafiğinin tüm detaylarına ulaşıldı.
İlk yerli uydu TÜRKSAT 6A için tarih belli oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ziyaretinde, “TÜRKSAT 6A uydusunun mevcut takvime göre de Haziran 2024’te uzaya fırlatılmasını planlıyoruz” dedi.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
DSİ 74 bin TL maaş ile personel alacak
DSİ 74 bin TL maaş ile personel alımı yapacağını açıkladı! İşte başvuru şartları ve ekranı