Kastamonu'da göz sağlığında devrim!;

Kastamonu'da göz sağlığında devrim!

Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu....

"AKILLI LENS TAKILAN HASTALARDA GÖZ NUMARASI BİR DAHA İLERLEMEZ"

Op. Dr. Alper Şanlı Akıllı Lens diğer bir adıyla Göz İçi Mercek hakkında şunları söyledi;  "Son zamanlarda herkesin sıklıkla söz ettiği 'akıllı lensler' aslında oftalmolojide tıbbi adıyla multifokal ve trifokal olarak adlandırılan çok odaklı göz içi lensleridir. Bu lens saydam ve elastiktir. Yakına ve uzağa her bakışımızda bu lens esnekliği sayesinde şekil değiştirerek bakılan uzaklığa odaklanmaktadır. Böylece hem uzak hem de yakın net görülür. Akıllı Lens takılan hastada, göz numarası bir daha ilerlemez. Katarakt ameliyatı bir kez yapılır ve gözde bir daha katarakt oluşmaz."

"GENELLİKLE 40 YAŞINI GEÇMİŞ GÖRME SORUNU YAŞAYAN KİŞİLER BU OPERASYON İÇİN ADAY"

Akıllı Lenslerin kimlere uygulanabildiği sorusu üzerine Dr. Şanlı; "Genellikle 40 yaşını geçmiş uzakta veya yakında ya da her ikisinde görme sorunu yaşayan ve gözlüklerinden ömür boyu kurtulmak isteyen kişiler bu operasyon için adaydır. Katarakt başlangıç yaşı artık çevre şartlarından dolayı daha da erkene düşmüştür. Çok odaklı lens takılan her göz hem uzağı hem yakını görebilmektedir. Daha genç yaştaki hastalarda ise göz numarası lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksekse yine Akıllı Lens tedavisi ne başvurulabilmektedir. Önceden lazerle göz numarası düzeltilmiş kişilere de, katarakt oluştuktan sonra uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa akıllı lens uygulanabilmektedir" dedi.

" UZAK VE ORTA MESAFEDE NET GÖRÜŞ SAĞLARLAR VE ÖMÜRLÜK AKILLI LENS OLARAK BİLİNİRLER"

Akıllı lensin avantajları hakkında da konuşan Dr. Şanlı şöyle konuştu; "Gözlerde yakın, uzak ve orta mesafede net görüş sağlarlar ve ömürlük akıllı lens olarak bilinirler. Akıllı lenslerin en önemli özelliği, ara mesafede sağladığı netliktir. Bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi gibi görme kalitesinin en önemli olması gereken mesafelerde de net görüş elde edilir."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum