65 şüpheli yakalandı! Kastamonu da var..;

65 şüpheli yakalandı! Kastamonu da var..

Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu 19 ilde Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelil Jandarma ekipleri tarafından SİBER-48 operasyonu düzenlendi....

Düzenlenen operasyonlarda hesaplarında 11 Milyar 400 Milyon TL işlem hacmi bulunan 65 şüpheli yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Trabzon ve Aydın merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde “SİBERGÖZ-48” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar sonucu: Çok sayıda bilgisayar, telefon, simkart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında; "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum