Arama
Arama Sonuçları
İYİ Parti kesin listesini açıkladı!
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından kesinleşen liste yayınlandı.
Bilek güreşi müsabakaları nefes kesti
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara kız ve erkeklerde toplam 260 sporcu katıldı.
Kastamonu'nun ışıldayan mağazası: Nora Takı
Ağustos ayında kapılarını Kastamonu'ya açan Nora Takı, ışıltısıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Çelik, gümüş ve saat ürünleriyle Kastamonu halkına üst düzeyde kaliteli ve benzersiz hizmet sunan Nora Takı'nın sahibi Ömer Türkmen, tüm Kastamonu'yu mağazalarına çağırıyor.
Milyonerin kazananı Rabia’ya güzel haber daha!
Ankara'da, protez üretimi yapan Kırşehirli iş insanı Mustafa Düğer (53), Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon TL kazanan Rabia Birsen Göğercin'in (24) estetik protez kol masrafını ücretsiz karşılayacağını söyledi. Düğer, "Kendisine ulaştım. Çok mutlu oldu. Bizler de çok mutlu olduk" dedi.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
Vali mi üstün yoksa mülkiye başmüfettişi mi? Vali mülkiye başmüfettişi ne iş yapar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. 16 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Vali Mülkiye başmüfettişi görevleri merak konusu oldu. Peki, Vali mi üstün mülkiye başmüfettişi mi? Mülkiye başmüfettişi nedir, görevleri neler? İşte haberin detayları
12 yıldır Dünya’yı gezen Arjantinli; Kastamonu'da
Arjantin'in Mendonza kentinde doğan Gabriel Vissio, 12 yıldır motosikletiyle dünyayı geziyor. Gittiği yerlerde zaman zaman otelleri temizleyen, bazen kendi yaptığı bileklikleri satarak para kazanan 52 yaşındaki Gabriel, bir hafta önce Türkiye’ye geldi ve dün de; Kastamonu’da 37 Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Fatih Peker tarafından ağırlanan Gabriel’e; kulübün logosunu taşıyan yeleklerden de hediye edildi.
Rüyada altın almak ne anlama gelir? Rüyada altın almak neye işaret ediyor?
Rüyada altın almak genellikle olumlu değerlendirilir. Simgenin görülmesi sonrası sevinçli günlerin yaşanması beklenir. Gerçek hayatta önemli bir yatırım aracı olduğundan rüyalarda yer aldığında da fazlaca merak edilen altını tefsir eden rüya yorumcuları, diğer simgeleri de önemser. Rüyada altın bilezik alan kişinin maddi gücü yerinde olan biriyle evleneceği düşünülür. Altın yüzük ise hayırlı bir işe başlanacağını işaret eder. Rüyada ölüden altın almak ise üzüntülü günlerin geride kalacağını anlatır
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni yola çıktı
'Demokrasi ve Milli Birlik Treni', Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle uğurlandı.
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Kastamonu’nun Coşkulu Gençliği
GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılışı renkli bir tören ile gerçekleşti.
35 yıldır ekmeğini ‘bıçak’tan kazanıyor
35 yıllık bıçak ustası, tezgahı ile sokak sokak gezip Kurban Bayramı öncesi bıçakları biliyor.
Koşu Ayakkabısı Erkek
Koşu Ayakkabısı Erkek, erkeklerin koşu ve diğer spor aktiviteleri için özel olarak tasarlanmış ayakkabı modelleridir.
Başarılı öğrenciler başkent gezisiyle ödüllendirildi
Daday’da çeşitli branşlarda dereceye giren öğrenciler gezi ile ödüllendirildi.
"Artık uyanma vakti geldi Kastamonu"
İYİ Parti Kastamonu'da yürüyüş gerçekleştirdi. Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na düzenlenen yürüyüşün sonunda İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Kastamonululara seslenerek; "Bu memleketin siyasetçileri, bu memleketin yenilikçileri nerede? Bunlar doksan beşinci rüyayı mı vuruyorlar? Uykudalar mı acaba? Uyanma zamanı geldi de Kastamonu" ifadelerine yer verdi.
Sebat ile sanata bir ömür
1949 yılında Kastamonu Merkeze bağlı Kasaba Köyünde dünyaya gelen 71 yaşındaki Naht ustası Mehmet Hamzaoğlu, yıllarını adadığı ve hala araştırmaktan geri durmadığı sanatını ve çok saygı duyduğu meslek hayatının ayrıntıları haberimizde...
"Yardım etmek isterken mağdur olduk"
Asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalışan vatandaş, içi altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla deprem bölgesine gönderdi. Yardım etmek isterken mağdur olan aile depremin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bölgeden gelecek umutlu haberi bekliyor.
Hobi olarak başladığı işte, dünyaya açıldı
Kastamonu’da, 18 yıl önce hobi olarak doğal taşlardan tasarımlar yapmaya başlayan 62 yaşındaki Perihan Saka, kurduğu atölyede taleplere yetişemez hale geldi.
Okullar arası yarışmada Pınarbaşı’nın bileği bükülmedi
Kastamonu’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar arasında düzenlenen bilek güreşi şampiyonasında Pınarbaşı Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Okulu’nun bileği bükülmedi. Ayrıca Vali Aydın Arslan Ortaokulu da ilk kez katıldığı Kort Tenisi şampiyonasında il birincisi oldu.
Can kaybı 912'ye yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremiyle ilgili "Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık" açıklamasında bulundu . Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan vatandaşımız 2 bin 470'i bulmuştur.Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir.
269 kütüphanede kitap sayısı 500 bine yaklaştı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi çerçevesinde yapılan yeni kütüphanelerle birlikte Kastamonu’da mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesiyle kitap sayısı 492 bin 331’e yükseldi.
Eldeki uyuşukluk ve ağrıya dikkat
Bilgisayarda geçirdiğimiz vakit uzadıkça sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri de bir o kadar artıyor. Özellikle uzun saatler fare kullanımından kaynaklı tekrarlayan bilek hareketleri karpal tünel sendromuna yol açabilir. Konu hakkında konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu, rahatsızlığın kimlerde görülebileceğine dair uyarılarda bulundu, tedavi sürecini anlattı.
Okul sporlarında Bilek Güreşi müsabakaları gerçekleştirildi
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler A Bilek Güreşi Müsabakaları yapıldı.
Acı unutulmadı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinin yıldönümünde, vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Vatandaşlar, selde yaşadıkları korkuyu ve hayatını kaybeden yakınlarının acısını unutamadıklarını söyledi.
Altın dolandırıcısı, JASAT’tan kaçamadı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde kendisini jandarma personeli olarak tanıtan ve kapısını çaldığı ailenin ‘parmak izi’ alacağını söyleyerek altınlarını dolandıran şahıs, kaçmaya çalışırken JASAT tarafından altınlarla birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Rüya simülasyonu ve rüya metaforu tekniği sıkça kullanıldı”
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panelde, FETÖ silahlı terör örgütü ve 15 Temmuz darbe girişiminin doğurduğu dini ve toplumsal travmalar ele alındı.Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, yaptığı konuşmada; “FETÖ militanlarının biat etmesi için rüya simülasyonu ve rüya metaforu tekniği sıkça kullanılmıştır” dedi.
Felakete rağmen pes etmediler
11 Ağustos 2021 yılında selin vurduğu Bozkurt’ta öğrenciler sporda önemli başarılar elde etti.
JÖH ve JÖAK Tanıtım Tırı İnebolu'da
Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Özel Asayiş ve Kurtarma (JÖAK) tanıtım tırı Kastamonu'nun İnebolu ilçesine geldi.
Önce sol sonra sağ!
Adıyaman da düzenlenen okul sporları Türkiye Şampiyonasında sol kol Türkiye Şampiyonu olan Bozkurt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerime Gür, sağ kolda da Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.
Taş Mektep, imkansızlıklardan dolayı Amerika'ya gidemedi
Kastamonu’nun adeta işleyen fabrikası Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özellikle son yıllarda Türkiye çapında önemli başarılara imza atarak adından söz ettirmeyi başardı.