Felakete rağmen pes etmediler;

Felakete rağmen pes etmediler

11 Ağustos 2021 yılında selin vurduğu Bozkurt’ta öğrenciler sporda önemli başarılar elde etti....

Bozkurt'ta, 2021 yılı Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde birçok okul ve spor salonu da sular altında kaldı. Yapılan çalışmalarla okul binaları temizlenip, binaları kullanılmayacak durumda olan okullar sağlam yapılara taşınarak ilçede kısa sürede eğitim öğretime başlandı.İlçede spor yapacak yerin olmaması nedeniyle bazı öğrenciler, kaymakamlık ve belediye tarafından antrenman saatlerinde Abana ve İnebolu ilçelerine götürüldü.İlçenin eski günlerine dönmesi ve gençlerin istediği gibi spor yapabilmesi için spor salonu, futbol sahası gibi çok sayıda inşaatın devam ettiği Bozkurt'ta, sel felaketi yaşamalarına rağmen öğrenciler, okul sporlarında Türkiye şampiyonluğu başta olmak üzere çok sayıda sportif başarıya imza attı.

ATICI; “SPOR ALANINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “11 Ağustos sel afetinin ardından okulların açılması ile çalışmalara başladık. Milli Eğitim camiası ile bir önceki seneden daha iyi bir şekilde hem kültürel hem sosyal aktiviteler hem de spor alanındaki başarılara imza atmak için var gücümüzle çalıştık, bütün spor tesislerimiz, okullarımızın eklentileri selde zarar görmüştü. Bizler de bu süreçte geri kalmasın diye öğrencilerimizi Abana ve İnebolu ilçelerindeki saha ve spor tesislerine götürdük. Gençlerimiz eksiklerini tamamladı” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADILAR”

Bozkurt'ta bir önceki seneye göre, sel afetine uğramış olmanın dezavantajını yaşamadıklarını, hatta sporcuların daha fazla motive olduğunu ve çalışmaların meyvesini aldıklarını belirten Atıcı, şöyle devam etti; “Öğrencilerimiz 15 dalda il birinciliği, il ikinciliği, bölge birincilikleri elde etti. Hatta bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğu kazandılar. Biz 15 dalda sportif başarı elde ederken 16 alanda da çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirdik. Gerek Süleyman Soylu Bakanımız, gerekse de Murat Kurum Bakanımızın destekleri ile öğrencilerimizi Çanakkale ve İstanbul gezileri ile Ilgaz Kayak Merkezi'nde aktivitelere götürdük. Sinema keyfi yaşasınlar diye Kastamonu gezisi düzenledik. Öğrencilerimize her türlü psikososyal desteği gerçekleştirdik, onlar da yüzümüzü kara çıkarmadılar ve başarılarına başarı kattılar.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum