Altın dolandırıcısı, JASAT’tan kaçamadı;

Altın dolandırıcısı, JASAT’tan kaçamadı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde kendisini jandarma personeli olarak tanıtan ve kapısını çaldığı ailenin ‘parmak izi’ alacağını söyleyerek altınlarını dolandıran şahıs, kaçmaya çalışırken JASAT tarafından altınlarla birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi....

MERSİN’E KAÇARKEN YAKALANDI

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Obrucak köyünde ikamet eden 45 yaşındaki S.A. isimli kadının evindeki sabit hatlı telefonu  jandarma karakolundan aradığını söyleyen bir şahıs  aradı. Telefonda S.A.’ya eşinin bir adli bir olaya karıştığını ve evde ise karakoldan bir arkadaşının geleceğini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan S.A., evde olduğunu belirterek, gelebileceklerini bildirdi. Bu sırada kimseye olaydan bahsetmemesi de istenilen S.A.’nın evine kendisini jandarma personeli olarak tanıtan ve tıbbi maske takmış olan bir şahıs geldi ve evde bulunan ziynet eşyalarından parmak izi alacağını belirterek, evdeki altınları getirmesini istedi. Kolundaki altınları çıkartan ve evdeki ziynet eşyalarını da alan şüpheli, hızla Obrucak köyünden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Akşam saatlerinde durumu eve gelen  eşine anlatmasıyla dolandırıldığını anlayan S.A., 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp ihbarda bulunarak yardım istedi. İhbarla birlikte hızla harekete geçen Kastamonu JASAT (Jandarma Dedektifleri) ekipleri S.A.’nın ifadesini alarak şüphelinin tespitine başladı. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yoğun araştırmalar sonucunda şüphelinin kimliğini S.T. olarak belirledi ve Mersin ilinden geldiğini belirledi. Bunun üzerine şüpheli S.T.’nin kaçabileceğini düşünen JASAT ekipleri, hızlı bir şekilde hareket ederek yaptığı çalışmalar sonucunda Kastamonu il merkezinde Mersin iline kaçmaya çalıştığı sırada şüpheli S.T.’yi yakalayarak üzerinde yaptığı aramada dolandırılan altınları ele geçirdi.

TUTUKLANDI

Jandarma ekipleri tarafından yakalanan S.T., karakoldaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Şüpheli S.T.’nin üst aramasında ise, S.A. isimli kadından dolandırdığı 1 adet bilezik, 1 adet altın bileklik, 1 adet tek altın küpe, 2 adet altın yüzük ve 1 adet altın zincir yakalandı. Yakalanan ziynet eşyaları, tutanak karşılığında altınların sahibi S.A.’ya teslim edildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum