Arama
Arama Sonuçları
Küresel gıda rakamları son 2 yılın en düşük seviyesinde
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, bitkisel yağlar, et, tahıl ve süt ürünlerindeki düşüşün etkisiyle ağustosta Mart 2021'den beri en düşük seviyesine indiğini duyurdu.
Eylül ayında havalar nasıl geçecek? Bu yıl kar yağacak mı? uzmanlar açıkladı
Tarihte kaydedilen en sıcak günlerin yaşandığı 2023 yazı, rekor üzerine rekor kırdı. Üstelik hava sıcaklıkları halen yüksek seyrediyor. Peki Eylül boyunca bizi nasıl bir hava bekliyor? Hava tam olarak ne zaman soğuyacak? Bu yıl barajları doldurmaya yetecek kadar yağış bekleniyor mu? uzmanlar Hürriyet’e konuştu
Ayçiçekte verim düştü, yağ fiyatları artacak!
Verim kaybı nedeniyle ayçiçek yağının fiyatının yükselmesi bekleniyor.
Kastamonu tarımında yükselen değer AYÇİÇEĞİ!..
Kastamonu’da stratejik bir ürün olan ayçiçeğinin ekim alanları her geçen yıl artıyor.
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
Komşu belediye, kendi ürettiği unu ihtiyaç sahiplerine dağıtacak
Çorum Belediyesi’nin ürettiği buğdaylar una dönüştü. 10’ar kiloluk çuvallar halinde paketlenen toplam 15 ton un, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
Vegan beslenme savunucusu açlıktan öldü
Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova'nın (39), Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi.
Ayçiçek yağında fiyatlarla ilgili açıklama
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, "1,5-2 yıl önce yağ fiyatları şu anki seviyelerin üzerindeydi. Şu anda fiyatlar önceki yılların altında seyretmekte" dedi.
Kastamonu'da başardı
Ülkemizde genellikle Marmara da ve Trakya bölgesinde yetiştirilmekte olan ayçiçeği, Kastamonu'da da kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Aşırı sıcaklar tarımsal üretimi tehdit ediyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Her yıl binlerce insanın ölümüne neden olan aşırı sıcakların tarım sektörünü etkileme ihtimaliyle karşı karşıyayız” dedi.
Kastamonu'da tarım stratejisi değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile yapılacak planlı ekimle her ilde çiftçiler, planlanan ürünü ekecek.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
Belediyenin ektiği buğday, ihtiyaç sahiplerine ‘un’ olacak
Hasadın ardından buğdaydan elde edilecek un, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Türkiye'de aralarında
Tahıl Koridorunda bininci gemi de İstanbul’a ulaştı. Türkiye’nin önceliğinde başlatılan Tahıl Koridoru Antlaşması kapsamında 1000. gemi olan “Lady Marel” İstanbul’da. Kilyos’ta açıklarındaki tahıl gemisi drone ile havadan görüntülendi.
Baltacı: Kastamonu, bizimle birlikte konuşmaya başladı
CHP Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Gündem Medya Haber’de Yılmaz Acar Davut’un sunduğu “Kastamonu’da Siyaset” programına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Tarımda yeni bir dönem başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Orman köylüsü ormandan sağlanan gelire ortak olacak.
Ayçiçek yağı fiyatlarında sert düşüş
Buğday ve ayçiçeği yağında uluslararası piyasada fiyatlar gerilemeye devam ediyor.
“En büyük faydayı az gelişmiş ülkeler gördü”
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali, Tahıl Koridoru’nun üçüncü kez uzatılmasının hem Türkiye’deki hem de dünyada tahıl fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturduğunu ve gıda enflasyonunu ciddi şekilde önleyici etkisi olduğunu ifade ederek, “Arz güvenliği, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde çok ciddi gıda sorunu oluşturabilecek bir noktaya gelmişti. Bu nedenle Birleşmiş Milletlerin de Türkiye’nin arabuluculuğu ile bu anlaşmaya varıldı. En büyük faydayı da az gelişmiş ülkeler gördü” dedi.
900 üründe fiyatlar sabitlendi
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ramazan ayı boyunca temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatlar sabitlendi.
Eti Bakır’dan ‘maden sahalarının rehabilitasyonu’ projesi…
Sürdürülebilirlik odağıyla faaliyetlerini sürdüren Eti Bakır; Artvin Çoruh Üniversitesi ve TÜBİTAK ile çevreci üretimi geliştirmeyi hedefleyen bir Ar-Ge projesini hayata geçirdi.
Domates ihracatında kısıtlama kaldırıldı
Tebliğin yürürlükten kaldırılması, Tarım ve Orman Bakanlığının domates ihracatının kısıtlanmasına ilişkin kararının da kaldırılması anlamına geliyor.
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek
Depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde kayıtlı çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakit olarak gerçekleştirilecek.
‘Çiftçimiz, zor şartlara rağmen üretimi sürdürdü’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının da geçen yıla göre iyi gitmesiyle bitkisel üretimde önemli bir artış yaşandı. Çiftçilerimiz, zor şartlara rağmen üretimini sürdürdü” dedi.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
İlk ayçiçeği hasadı Vali Çakır’dan
Devrekani ilçesine bağlı Bozkoca Köyünde, patates ve ayçiçeği hasat şenliği düzenlendi. Şenlikte Vali Avni Çakır, biçerdövere binerek ilk ayçiçeği hasadını gerçekleştirdi. Program sonunda Devrekani Kaymakamlığı tarafından yapılan proje kapsamında çiftçilerin traktörlerine ücretsiz reflektör takıldı.
Kovanlarına ayı saldırdı
Seydiler ilçesinde ayıların saldırdığı arı kovanları parçalandı, arılar telef oldu.
451 bin ton mısır, 41 bin ton buğday taşındı
Karadeniz Tahıl Girişimi Ortak Koordinasyon Merkezi İlerleme Raporu'na göre, 1-15 Ağustos tarihleri arasında toplamda 36 geminin hareket etmesine izin verilirken, Ukrayna'dan hareket eden 21 gemi ile toplam 563 bin 317 ton gıda maddesi taşındı.
Bitkisel yağlarda gümrük vergisi sıfırlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere ayçiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisi 31 Aralık’a kadar sıfırlandı.