Baltacı: Kastamonu, bizimle birlikte konuşmaya başladı;

Baltacı: Kastamonu, bizimle birlikte konuşmaya başladı

CHP Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Gündem Medya Haber’de Yılmaz Acar Davut’un sunduğu “Kastamonu’da Siyaset” programına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu....

14 Mayıs seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Baltacı; “Millet iradesinin tecelli edeceği bir seçim olacağına inanıyorum. 5 senedir sahada görev yapıyoruz. 14 Mayıs’ta doğru mu yaptık, yanlış mı yaptık, eksik mi yaptık, fazla mı yaptık hususunda kendimizi sınayacağımız bir seçime gidiyoruz. Umutluyuz, heyecanlıyız. Sokakta da bir umut, bir heyecan, bir bekleyiş var. İnşallah o umudun sonucunu da alacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN HER ŞEYDEN MUTLU OLURUZ"

TOGG aracının  Kastamonu'ya gelişine değinerek sözlerine devam eden Baltacı; “Türkiye’de üretilen her şeyden mutlu oluruz. Bu ülkede üretilen her şeyle gurur duyuyoruz. Fakat bu ülkede üretilen bir şey bir seçim propagandasına, hem de böyle bir seçimin propagandasına dönüştürülünce haliyle sormamız gereken bazı şeyler de oluyor. Elbette Türkiye araba üretmeli. Fakat Türkiye son 6 aydır büyük bir ilaç krizi yaşıyor. Türkiye yerli ilaç üretmeli. Pandemi döneminde gördük, Türkiye yerli aşı da üretmeli. Türkiye yerli tütün üretiyor ama kendi ürettiği tütünü kendi ülkesinde satamaz konumda. Türkiye şeker üreten bir ülkeydi, son zamanlarda gördük ki, Türkiye şeker ithal ediyor. Türkiye kendi şekerini üretebilsin, kendi ilacını üretebilsin, kendi ürettiği tütünü de satabilsin, kendi arabasını da üretsin” dedi.

"PROVOKASYONUNUN SORUMLULARININ HESAP VERECEĞİNE CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM"

Kastamonu’da yaşanan pankart tartışmaları ile ilgili de konuşan Baltacı; “Biz seçime inanıyoruz. Yurttaşlarımız, vatandaşlarımız seçime inanıyor. Seçimi ve sandığı sakatlayacak her şeyin karşısındayız. Elbette seçim süreci boyunca partiler pankartlar asacak, afişler asacak, reklam kampanyaları yapacaklar. Bizim afişlerimize ve pankartlarımıza bakarsanız, biz afişlerimizde, pankartlarımızda Kastamonu’dan, Türkiye’den, sorunlardan bahsediyoruz. Gençlerimizin sorunlarından bahsediyoruz. Konuşmamız gereken ne varsa ondan bahsediyoruz. Sağlıktan, eğitimden, tarımdan bahsediyoruz. İsteriz ki bütün afişler, pankartlar, bütün söylemler, bütün reklamlar, kampanyalar Türkiye’nin ihtiyacı üzerinden yürüsün. Fakat iktidar Türkiye’nin ihtiyaçları üzerinden siyaset yapmak yerine başka yerden siyaset yapmayı tercih ediyor. Bunun Türkiye’ye hayır sağlayacağını düşünmüyorum. Bunun sonucunu Erzurum’da gördük. Erzurum’da bir gerginlik yaşandı, gerginliğin ötesinde büyük bir provokasyon yaşandı. Bir grup Ekrem İmamoğlu’nun mitingi sırasında Türk Bayraklarıyla mitinge katılan vatandaşları taş yağmuruna tuttu. Erzurumlular elbette ki masumdur. Fakat o taşı atanlar, o taşın atılmasını seyredenler, o taşın atılmasına engel olması gerektiği halde engel olmayanlar, öncesinde ve sonrasında böylesine bir ortamı provoke etmeye çalışanların hiçbirisi masum değil ve bu halk hiçbirisini affetmeyecektir. 14 Mayıs’tan sonra adil ve bağımsız bir yargı düzeni kurulduğunda bu provokasyonunun sorumlularında hesap vereceğine canı gönülden inanıyorum. Kim memleket üzerine, kim bu ülkenin çıkarları üzerine söz söylerse başımız üzerinde yeri var. Her türlü meseleyi oturup konuşabiliriz. Fakat Türkiye’yi bölecek, kutuplaştıracak, kışkırtacak, halkı birbirine düşürecek pankartlardan ve söylemlerden uzak durulması gerektiğini inanıyorum. Bunların ne Türkiye’ye ne de bu pankartları asanlara hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BİZDEN ÖNCE KASTAMONU’NUN SESİ, SOLUĞU ANKARA’DA HİÇ ÇIKMAMIŞ”

5 yıllık görev sürecini değerlendiren Hasan Baltacı; “Kastamonu bize milletvekilliği yetkisi verdiğinde biz Kastamonu’nun milletvekili olacağımızı söylemiştik. Bütün Kastamonu’nun milletvekili olacağımızı söylemiştik. Bir 5 yılı geride bıraktık. Performansımızla ilgili takdiri 14 Mayıs’ta Kastamonulular yapacak. O gün ne dediysek, onu yapmaya gayret ettik. Kastamonu ne istediyse, bizde onu istemeye gayret ettik. Kastamonu neyi heves ettiyse, bizde onu heves ettik. Kastamonu neyi hayal ettiyse, bizde onu hayal ettik. Kimi zaman hastanede doktor olmadı, onu konuştuk. Kimi zaman yol meselesini, elektrik meselesini konuştuk. Kimi zaman bu şehirde uyuşturucu satıldı, kimse müdahale etmedi, bunları konuştuk. Keşke o kürsülerde daha fazla söz alma imkanımız olsaydı da, Kastamonu’yu daha fazla anlatsaydık. Bizden önce Kastamonu’nun sesi, soluğu Ankara’da hiç çıkmamış. Unutulmuş bir şehirdi, sahipsiz bir şehirdi. Biz elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalıştık. Kastamonu’nun Ankara’da bir kapısı olsun, Kastamonu’nun Ankara’da bir evi olsun, sesi olsun, gözü olsun istedik. İnşallah doğru yapmışızdır diye düşünüyoruz. Artık takdir milletin” diye konuştu.

“BİZİMLE BİRLİKTE KASTAMONU KONUŞMAYA BAŞLADI”

Konuşan bir Kastamonu, konuşan bir Türkiye istediklerini vurgulayan Baltacı; “Eğer siyasetçi konuşursa, siyasetin o şehrin önünü açacağına inanıyoruz. Bizimle birlikte Kastamonu konuşmaya başladı. Biz konuşunca, 20 yıldır bekleyen, onlarca canımızı kaybettiğimiz Daday yolunun ihalesi yapıldı. Biz konuştuk Tosya yolunun proje ihalesi yapıldı. Biz her konuştuğumuzda Tosya yoluna kepçe gönderdiler, kamyon gönderdiler, araba gönderdiler. Biz orman şehriyiz. Fakat burada ne yangın söndürme helikopteri, yangın söndürme uçağı vardı. Biz konuşunca yangın söndürme helikopteri geldi. Bu şehirde bir özel hastane var, özel hastanenin SGK anlaşması kör düğüm olmuştu. Bir türlü çözülemiyordu. Biz gittik, diplomatik bir girişimde bulunduk, Sayın Bakanı aradık, Kastamonu’ya sahip çıkmaya çalıştık, Nefes Hastanesi açıldı. Bu şehirde uyuşturucu satılıyordu, bu şehirde uyuşturucu satanları koruyanlar vardı. Biz konuştuk, hepsini ifşa ettik. Çocuklarımızın zehirlenmemesi için elimizden geleni yaptık. Bir kadın darp edilmişti, ön kapıdan alınıp, arka kapıdan bırakılmıştı. Biz konuştuk, tutuklandı. Devrekani’de ayçiçeği yağı üretenler var ama ayçiçeği üretenler devlet desteklerinden yararlanamıyormuş. Bize ulaştılar, biz konuyu TBMM’de dile getirdik. Şimdi Devrekani’de ayçiçeği üretenler, devlet desteğinden yararlanabiliyorlar. Bence bu kıymetli bir şey. Biz konuşunca bunlar yaşandı, daha fazla konuşmaya da gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SOKAKTA İLGİYİ GÖRÜYORUM”

Rakiplerine başarılar dileyen Hasan Baltacı; “CHP’nin 1’inci parti olma iddiası var. İnşallah biz iddiamızı başarıyız. Sokakta ilgiyi görüyorum. Sokakta desteği görüyorum. İnşallah o desteği de sokakta başarıya ulaştırırız. Umarım herkes Kastamonu ile ilgili duygu ve düşüncülerini, Kastamonu ile ilgili yapacaklarını, Kastamonu ile ilgili ürettikleri siyaseti konuşurlar. Eğer bunu konuşabilirse Kastamonu ileriye gider. Onun dışında siyasetin dilini toplumun ihtiyaçlarından öte başka bir yere taşırsanız hiç kimseye faydası olmaz. Her siyasi parti ve her siyasi aktör kendi iddiasını hayata geçirdiği ölçüde var olacaktır. AK Parti, Kastamonu’da 3-0 yapmıştı. O zaman vatandaşlar ‘İktidara en güçlü desteği verelim de, şehrin tüm sorunlarını çözelim’ diye düşündü. Fakat iktidar ‘Bize 3-0 verdiler, demek ki bu şehrin hiçbir sorunu yok her şeyden memnunlar’ diye düşündü. Bu denklemi değiştirmemiz gerekiyor. 3-0 olduğunda Kastamonu en çok o zaman kaybetti. Kastamonu en çok o zaman sessizleşti. Kastamonu en az yatırımı o zaman aldı. Kastamonu iktidardan en az ilgiyi o zaman gördü. Onun için bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Tabii bununla birlikte Kastamonu’nun bir iktidar değişimi göreceğine inanıyorum. 3-0 iddiasının sokaklarda da karşılığı yok, matematiksel karşılığı da yok” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU’NUN BÜTÇEDEN HAKKINI ALMASINI İSTİYORUZ”

Yeni dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Baltacı; “Yeni dönemde iktidar partisi milletvekilleri olarak Kastamonu’ya hizmet etmek istiyoruz. Bugüne kadar ne söylediysek, bu memleketle ilgili hangi cümleyi kurdursak, onu gerçekleştirmek istiyoruz. En çok adalet istiyoruz. Kastamonu için adalet istiyoruz. Kastamonu’nun bütçeden hakkını almasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesinden Kastamonu’ya ayrılan payın artmasını istiyoruz. Kastamonu’ya daha fazla yatırımcı gelmesini istiyoruz. Kastamonu’ya daha fazla teşvik gelmesini istiyoruz. Kastamonu’ya daha fazla devlet desteği olmasını istiyoruz. Kastamonu için sağlıkta adalet istiyoruz. Kastamonu için eğitimde adalet istiyoruz. Kastamonu için üretimde adalet istiyoruz. Tarımda adalet istiyoruz. Kastamonu’nun hakkını almasını istiyoruz. Bizde CHP’nin iktidar milletvekilleri olarak, Kastamonu’nun hakkını alacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum