Kastamonu'da başardı;

Kastamonu'da başardı

Ülkemizde genellikle Marmara da ve Trakya bölgesinde yetiştirilmekte olan ayçiçeği, Kastamonu'da da kartpostallık görüntüler oluşturdu....


Türkiye'de ayçiçeği yoğun olarak Marmara ve Trakya bölgesinde yetiştiriliyor. Son zamanlarda Kastamonu'da da yoğun olarak yetiştirilen ayçiçeğinin verimi bu yıl yüksek bekleniyor. Ayrıca tarlaları oldukça güzel bir görüntüye bürüyen ve ülkemizde yoğun olarak Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Adana'da yetiştirilen ayçiçeği üreticiliğinde Kastamonu çiftçileri oldukça başarılı.

Kastamonu tarlalarında sarının farklı tonları ve şeklinin güzelliğiyle ilgiyi üzerine toplayan ayçiçekleri, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Fotoğraf tutkunları ise doğal ışık ve perspektif derinliğinin en güzelinin yaşandığı ‘sarı gelin' tarlalarında fotoğraf çekiyor.

 Nisan başı, Mayıs ortasında ekilen, Ağustos sonu ve Eylül ayında hasat edilen ayçiçeği Kastamonu tarlalarına çok yakıştı. Özellikle Kastamonu-Daday yolu üzerinde sıkça rastlanan ayçiçeği tarlaları yolcuların uğrak noktası oldu. Cadde üzerinden geçen yolcular Kastamonu tarlalarını sarıya boyayan göz alıcı bitkinin manzarasında fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum