Arama
Arama Sonuçları
Zimbabwe’de Kastamonu imzası!
Halit Bitkin, “Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi olarak 10.000 km uzakta Afrika ülkesi Zimbabwe’de bir vefa örneği daha göstererek yoksul Zimbabwe müslümanlarına “Atabey Gazi Mescidi” inşa ederek teslim ettik” dedi.
Karabük Üniversitesi’nde olaylar sonrası 8 kişi gözaltına alındı
Son günlerde Karabük Üniversitesi'nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu... Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı.
Karabük'te son dakika karar!
Karabük Üniversitesi'nde bazı kadın ve erkek öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerden cinsel yol ile bulaşan HPV ve HIV gibi hastalıklara yakalandığı iddia edilmişti. Üniversite yönetimi, çok sayıda yabancı öğrencinin bulunduğu üniversitede giriş, çıkış koşullarını da güncelledi.
Kastamonu’nun komşusunda isyan sesleri!
Karabük basını, 22 Mart tarihli yaygın basından bazı haberlerin linklerini paylaşarak şehrin yöneticilerine isyan etti. Son 4 gündür ülke gündemine oturan ve “Karabük olayı” olarak adlandırılan hadise, Karabük halkını zan altında bırakarak isyan ettirdi.
Son uyarı geldi: Kastamonu’ya da giriş yapacak
Türkiye'ye yönelik son uyarı geldi. 1-2 gün kaldı... Pazartesi Türkiye'ye giriş yapacak, çarşamba hissedilecek. Belirgin bir şekilde kendisini gösterecek.
Kastamonu'da beklenmeyen misafir
Egzotik kuş türleri arasında yer alan ve şehir merkezlerinde görmeye alışık olmadığımız Yeşil Papağan, Kastamonu’da görüldü.
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
O ülke dünyanın 7 yıl gerisinden geliyor! yarın 2016’ya girecek
Miladı takvime göre 7 yıl 8 ay geriden gelen Etiyopya, yarın 2016 yılına girecek... Tüm resmi işlerde de esas alınan Güneş esaslı Etiyopya takvimine göre yarın 2016 yılına girilecek.
Erdoğan, G20 liderlerine kitabını takdim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde, devlet başkanları ve liderlere, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" kitabını takdim etti.
Fas’taki deprem felaketinde ‘Van depremi’ detayı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ta meydana gelen depremin Van'da 2011 yılında meydana gelen depremle benzerliğine dikkat çekti. Sözbilir, iki depremin de 8-9 şiddetinde hissedildiğine dikkat çekerek, "Deprem üretme potansiyeline sahip 30'a yakın fay segmenti bulunuyor" dedi.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Eylül ayında havalar nasıl geçecek? Bu yıl kar yağacak mı? uzmanlar açıkladı
Tarihte kaydedilen en sıcak günlerin yaşandığı 2023 yazı, rekor üzerine rekor kırdı. Üstelik hava sıcaklıkları halen yüksek seyrediyor. Peki Eylül boyunca bizi nasıl bir hava bekliyor? Hava tam olarak ne zaman soğuyacak? Bu yıl barajları doldurmaya yetecek kadar yağış bekleniyor mu? uzmanlar Hürriyet’e konuştu
Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'nin iş insanları TRADEF'te bir arada
TRADE’F 2023 Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile Türkiye’de bulunan iş insanlarını bir araya getirdi. Fuar 3 Eylül Pazar günü saat 17.00'ye kadar açık olacak. İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz; "TRADE’F2023, ülkelerin yeni ticaret kanalları oluşturmak için dünyanın en zengin coğrafyalarından olan Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile Türkiye’de bulunan iş insanlarını bir araya getirdi. Bu fuar Afrika ve Ortadoğu ile ticaretimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak" dedi.
Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası'nın 1 Eylül itibariyle başladığını duyurdu.
Kastamonu, Uluslararası fuarda boy gösterdi
İstamonu Fuarcılık tarafından ilki geçen sene Kastamonu’da düzenlenen Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı (TRADE’F2023) bu yıl ikincisi İstanbul’da düzenlendi.
TRADE’F2023 başladı
Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı (TRADE’F2023) İstanbul Fuar Merkezi 3. Hol’de açıldı.
Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" dedi.
Ticaretin kalbi Bağcılar, TRADEF 2023'te yerini aldı
Bağcılar Belediyesi, İstanbul Fuar Merkezi'nde 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TRADEF2023'te yerini aldı.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Tam bitti derken, daha beteri geliyor... 10 derece fırlayacak
Yaz başlangıcından itibaren art arda gelen sıcak hava dalgalarına bir yenisi daha eklenecek. Yurt genelinde sıcaklıklar yeniden yükselecek ve mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak.
Dünyanın en zehirli örümceği, Türkiye'de görüldü [VİDEO HABER]
Gümüşhane’de vatandaşlar tesadüfen dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türü örümcekle karşılaştı.
Pınarbaşı Belediyesi'nden 'TRADEF' paylaşımı: "İlçemiz TRADEF'te"
Pınarbaşı Belediyesi, İstamonu Fuarcılık tarafından İstanbul'da düzenlenecek TRADEF 2023 Fuarı'na katılacaklarını açıkladı. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "İlçemiz TRADEF'te. Tüm dostlarımızı standımıza bekliyoruz" denildi....
Üniversiteler TRADEF’te
Kastamonu, Kayseri, Bartın ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversiteleri de Türkiye-Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Ticaret Fuarı’nda yer alacak.
Çatalzeytin Belediyesi'nden 'TRADEF' paylaşımı: Biz de TRADEF'teyiz
Çatalzeytin Belediyesi, İstamonu Fuarcılık tarafından İstanbul'da düzenlenecek TRADEF 2023 Fuarı'na katılacaklarını açıkladı. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Biz de TRADEF'teyiz. Tüm dostlarımızı bekliyoruz" denildi.