Arama
Arama Sonuçları
‘Gölge etme, başka ihsan istemeyiz’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay; CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın geçtiğimiz gün TBMM’de dile getirdiği Karaş Köyü Köprüsü sözlerine cevap verdi…
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
Yangında hayvanları telef olan aileye 3 buzağı verildi
Pınarbaşı İlçesinde yangında hayvanları telef olan aileye 3 adet buzağı teslim edildi.
300 bine yakın aileye 1,2 milyar TL kira yardımı yapıldı
Bakan Yerlikaya, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra depremzedelere yapılan kira yardımına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 175 bin 703 başvuru
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuruların her geçen gün arttığını belirterek, başvuru sayısının 175 bin 703'e ulaştığını duyurdu.
Afetzede çiftçiye, İl Müdürü'nden geçmiş olsun ziyareti
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu , Taşköprü İlçesi'nde çıkan yangında 11 buzağısı telef olan ve 10 ton sarımsağı ile römorku yanan çiftçi Mustafa Sarı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Şanlıurfa’da deprem konutları Şanlıurfa’da hızla yükseliyor
Depremlerin yıkıma sebep olduğu illerden olan Şanlıurfa'da, 20 bin yıkıldı, 181 kişi de enkazda can verdi. Binlerce binanın ağır hasar aldığı kentte, yaraların sarılması için imkanlar seferber edildi. 16 bin 782 kalıcı konutun inşa edileceği kentte, bazı etaplarda sona yaklaşıldı.
Kızılay, depremzedelere 50 ton kurban payı ulaştırıyor
Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim kampanyasıyla hazırlanan kurban payları, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ailelere dağıtıldı.
Depremzedelere 500 bin lira hibe ve kredi desteği
Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini belirtti.
KASİAD ve KASİAD Vakfı’na teşekkür belgesi
AFETZEDE VATANDAŞLARA SUNDUKLARI MADDİ VE MANEVİ DESTEK NEDENİYLE BELGE VERİLDİ
Afetzedeler vergiden muaf
Çatalzeytin Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ahmet Demir başkanlığında 6 Temmuz saat 11.00’de toplandı.
‘İktidar belediyeleri kalıcı önlemler almıyor’
CHP MİLLETVEKİLİ BALTACI, AZDAVAY’DAKİ SEL SORUNUNU MECLİS’TE DİLE GETİRDİ
Selden etkilenenlere 300 bin TL kredi desteği!
Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinden etkilenen Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'daki işletmelerin acil ihtiyaçları için sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz ve 36 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi desteği verecek.
Kızılay 156 yaşına girdi
Türk Kızılayı olarak da bilinen Kızılay, 156 yaşına girdi.
Depremzedelerin yaraları sarıldı
6 Şubat’ta yaşanan afetlerin ardında, Damladan Deryaya Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği yaraların sarılmasında üzerine düşeni yaptı. Dernek, yapılan yardımları Kastamonu Valiliği’nin yapmış olduğu yardım kampanyasıyla ve bölgeye giden Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllüleri ile bölgeye ulaştırdı.
Kızılay kurban vekaleti bedellerini açıkladı
Kurban hisse bedelleri yurt içi için 5 bin 950 TL, yurt dışı için ise 2 bin 650 TL olarak belirlendi.
Depremzede öğrencilere öncelik tanındı, Kastamonu’da da uygulandı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, "Bunlar bizler için hizmet vesilesidir.
Depremzedelere 1,8 milyar TL kaynak aktarıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması içinse bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık" dedi.
Kaymakam Tuncay Karataş, afetzedeleri ziyaret etti
Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, Soğucak Köyünde gece saatlerinde çıkan yangın sırasında evde bulunan ve yaralanan vatandaşlardan Ali İrgin'i, ziyaret etti.
Afetzedelere maddi yardım
İçişleri Bakanlığı, 81 il Valiliğine 'Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri' konulu genelge gönderdi.
‘Tüm afetlerden sonra sözlerimizi yerine getirdik’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla’da tersane işçileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, “Hep birlikte 21 yıldır devletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için koşturuyorsak, çocuklarımız içindir. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek içindir. O yüzden el ele vereceğiz. Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
'Önce Çocuk' projesi imzalandı
Genç Yaşamın Sesleri Derneği tarafından geliştirilen “Önce Çocuk” Projesi'nin imza töreni, Valilik Makamında gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Yavuz Selim Şimşek, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Karabaltaoğlu katıldı.
Deprem bölgesine dönmek isteyenlere kolaylık sağlanacak
AFAD, deprem bölgesinden tahliye edilenlere, talepleri halinde afet öncesinde bulundukları şehirlere dönüşleri için kolaylık sağlanacağını açıkladı.
AFAD duyurdu!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), deprem bölgesinden tahliye edilenlere, talepleri halinde afet öncesinde bulundukları şehirlere dönüşleri için kolaylık sağlanacağı bildirildi.
KAS-KON yaraları sarmaya devam ediyor
6 Şubat tarihli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Konfederasyonu Gençlik Kolları (KAS-KON) başta olmak üzere, Kastamonulu sivil toplum örgütleri yaraları sarmaya devam ediyor.
İklim kanunu, önümüzdeki dönem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Önümüzdeki dönemde iklim kanunumuzu meclisimizden geçirmiş olacağız"