Depremzede öğrencilere öncelik tanındı, Kastamonu’da da uygulandı;

Depremzede öğrencilere öncelik tanındı, Kastamonu’da da uygulandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, "Bunlar bizler için hizmet vesilesidir....

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, "Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Direkt burs alma hakkı kazanacak. Bursu olmayana burs verileceği gibi, kredileri de bursa çeviriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Yurtlar gerektiğinde öğrencilerin gerektiğinde afetzedelerin emrinde" diyen Bakan Kasapoğlu, bu yıl yeni yurtlar açacaklarının bilgisini paylaştı.
KREDİLER BURSA DÖNECEK
Kasapoğlu, "Bakanlık olarak deprem bölgesinde bir iki orta hasarlı bina dışında hepsi sağlam. Diğer illerde de yurtları açtık. 300 binden fazla depremzede bu süreçte yurtlarımızda kaldı, kalıyor. Yurtlarımız hizmetlerinde olmaya devam edecek" dedi. Afet bölgelerindeki öğrenciler için verilen müjdenin yeniden altını çizen Kasapoğlu, "Yurt olayını da istismar etmeye kalktılar. Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Bu hafta Cumhurbaşkanı ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Direkt burs alma hakkı kazanacak. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kastamonu’ya gelen afetzedeler Şeyh Şabani Veli Erkek Yurdu’nda kaldılar. Üniversitelerin hibrit eğitime geçmesiyle birlikte depremzedeler sosyal tesislere yerleştirildiler. Ardından gelen öğrenciler yurtlara yerleştirildi. Deprem bölgesinden gelen öğrencilere öncelik tanınarak her hangi bir ücret talebinde bulunulmadı.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum