Bozkurt’ta 11 Ağustos 2021’de yaşanan büyük acının bir araya getirdiği hayatlar…;

Bozkurt’ta 11 Ağustos 2021’de yaşanan büyük acının bir araya getirdiği hayatlar…

Sel afetinde tanışan çift evlendi...

11 Ağustos 2021 tarihinde Bozkurt’ta yaşanan sel afetinde tanışan çift evlendi. Bozkurt’ta yaşanan sel afetinde tanışan Gözde Yüksel ve Genco Aygün İstanbul’da dünyaevine girdi.

Sel afeti sırasında Bozkurt’ta ailesinin yanında tatilde olan İstamonu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gözde Yüksel, afetzede olarak bulunduğu apartmanda yaşayan yatırım uzmanı Genco Aygün ile tanıştı. Afetin ardından irtibatını koparmayan çift İstanbul’da evlendi.

Sel afetinde tüm apartman sakinlerinin aynı dairede dayanışma içinde olduğunu anlatan Gözde Yüksel, “Birkaç yıllık geçmişi olan sitede kimse birbirini neredeyse tanımazken, yaşanan afetle birlikte üstün bir dayanışma örneği sergilendi. Sel öncesi birbirlerinden bihaber olan kişiler o anda sanki aynı ailenin ferdi gibi birbirini teskin ediyordu. Paylaşılabilecek ne varsa paylaşıldı.” dedi.


Yüksel, eşiyle tanışma hikayesini ise şöyle anlattı: “Bulunduğumuz blok sakinleri daha yüksek olması sebebiyle eşimin evinde toplanmıştı. O esnada çevremizdekileri sakinleştirmek ve yapmamız gerekenlere odaklanmıştık. Binadan gönüllülerin yardımıyla çıkmamız sonrası daha güvenli bir evde geceyi 25 kişi birlikte geçirdik. İstanbul’a döndükten sonra da bina sakinleriyle haberleşmemiz devam etti. Sel afetinde tanıştığım eşimle zaman geçtikçe daha güçlü bir bağımızın olduğunu fark ettik. Acı afetin birinci yıldönümünde evlilik kararı aldık. Ocak ayında da evlenerek, Bozkurt’ta yaşamaya başladık.” 

Afetin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Genco Aygün ise; “Bölgemiz tarifi imkansız bir acıyla kavruldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dilerim. Umarım böyle bir felaketi tekrar yaşamayız. Çocukluğumdan beri yazları tatile geldiğim Bozkurt’a üç yıl önce yerleşme kararı aldım; olumsuz bir durum beklemediğimiz bir anda hayatımıza yön verdi. İnşallah tüm acılar bizim hikayemiz gibi umuda dönüşür.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum