‘İktidar belediyeleri kalıcı önlemler almıyor’;

‘İktidar belediyeleri kalıcı önlemler almıyor’

CHP MİLLETVEKİLİ BALTACI, AZDAVAY’DAKİ SEL SORUNUNU MECLİS’TE DİLE GETİRDİ...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 3 Haziran’da Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi sonucu Azdavaylıların yaşadığı mağduriyeti Meclis’te gündeme getirdi.

Sel felaketinde 40 işyeri, 22 ev, 12 depo ve 16 araçta yaklaşık 3 milyon lira zarar meydana geldiğini belirten Baltacı, hasar tespiti yapılmasına rağmen afetzede vatandaşların AFAD’a müracaat ettiklerinde yetkililerden zararlarının karşılanmayacağı cevabı aldıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye çağrıda bulunan Milletvekili Hasan Baltacı, “Azdavaylıların zararı son kuruşuna kadar karşılanmalı, canlarını ve mallarını korumaya dönük her türlü tedbir bir an önce alınmalıdır” diye konuştu.


“AFAD, VATANDAŞLARIMIZIN ZARARINI KARŞILAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR”

Baltacı, Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İklim krizine karşı ne iktidar, ne de iktidarın belediyeleri kalıcı önlemler almıyor. 2021 ve 2022 yılında yaşanan sel felaketlerinde sayısız bakanın, bakan yardımcısının, iktidar temsilcisinin ziyaret edip sözler verdiği Azdavay, iki hafta önce bir kez daha bu kâbusla karşı karşıya kaldı. Aynı dere yatağı taştı. Aynı işyerlerini, aynı binaları su bastı. Hasar tespiti sonucu; 40 işyeri, 22 ev, 12 depo ve 16 araçta yaklaşık 3 milyon lira zarar olduğu belirlenmesine rağmen AFAD şimdi de vatandaşlarımızın bu zararını karşılamayacağını söylüyor. İçişleri ve Çevre Bakanına çağrımdır; Azdavaylıların zararı son kuruşuna kadar karşılanmalı, canlarını ve mallarını korumaya dönük her türlü tedbir bir an önce alınmalıdır.” 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum