Arama
Arama Sonuçları
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Ölü sayısı 29’a yükseldi!.. Faciada ağır bilanço
İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini, 1 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi.
Kastamonu Valisi'nden önemli uyarı: "öğrenmemiz gerekiyor"
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 yılında yaşanan depremin yıl dönümünde “6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini kaydetti.
Zehirlenmenin ardından Kastamonu Valiliği'nden açıklama
Kastamonu’da kaldıkları yurttaki akşam yemeğinden zehirlenen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.  Olayla ilgili Kastamonu Valiliğinden açıklama yapıldı.
Kastamonu'da uçak kazası... Tatbikat Nefes Kesti
Kastamonu Havalimanı'nda UMKE ekipleri ve AFAD personelleri tarafından uçak kazası tatbikatı gerçekleştirildi. Başarıyla gerçekleştirilen tatbikat nefes kesti.
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
Kastamonu UMKE sel bölgesinde mücadele veriyor...
Libya'da yaşanan sel afeti dolayısıyla bölgede görevlendirilen Kastamonu UMKE ekibi çalışmalarını sürdürüyor...
Kastamonu UMKE, 8 ülkenin katıldığı tatbikatta
Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 UMKE personeli, 1 EMT1 koordinatörü de görev yapmak üzere ilimizden hareket etti.
Yangına müdahale eden helikopter baraja düştü
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterlerden biri Tahtalı Barajı’na düştü.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Bakan Koca'dan Libya paylaşımı: "85 milyonun kalbi Libya'da"
Libya'da yaşana sel afeti sonrasında Kastamonu UMKE ekibinin de içinde yer aldığı bölgeye gönderilen sağlık ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orada yürütülen çalışmalarla ilgili video paylaşımında bulundu. Bakan Koca açıklamasında; "Türkiye’nin 159 sağlık çalışanı Libya halkının yanında olacak. İyi haberler bekleyen 85 milyon insanın da kalbi Libya’da" dedi.
Devlet, Karadeniz'de kaybolan çocuğu bulmak için seferber oldu
1 hafta önce serinlemek için girdiği denizde kaybolan 16 yaşındaki çocuğu bulmak için devlet tüm imkanları ile seferber oldu.
Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.
6 ülkeden 192 kişilik ekip onun için geldi! Mersin'de zamana karşı yarış
Morca Mağarası'nda 5 gün önce mide kanaması geçirdiği için yardım talebinde bulunan ABD’li bilim insanı Mark Dickey için çalışmalar sürüyor.
Denizde kaybolan çocuktan hala iz yok...
Sinop’ta serinlemek için girdiği denizde kaybolan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ı arama çalışmaları 3. gününde de devam ediyor.
Kastamonu UMKE, deprem bölgesine gidiyor
Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye'den de UMKE ekipleri gönderilecek. Kastamonu UMKE'den 5 kişilik tim, Fas deprem bölgesine gitmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.
"İstenmeyen durum senaryolarına hazır olunması hedeflendi"
Kronospan Orman Ürünleri A.Ş.'de gerçekleştirilen KBRN tatbikatı için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, istenmeyen durumlara karşı hazır olunması, korunma bilgi ve becerisinin artırılması hedeflendiği belirtildi.
Tatbikat nefes kesti: SFC'de formaldehit sızıntısı
Kastamonu AFAD ve Kastamonu UMKE ekibi, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. tesislerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti.
Film senaryosu gibi...
Kastamonu UMKE Seydiler Kaymakamlığı’nın koordinesinde Seydiler'de film senaryosu gibi tatbikat gerçekleştirdi.
ORTAM ÖLÇÜM VE ANALİZ HİZMETİ ALIMI
KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Kastamonu UMKE'den sahil nöbeti
Kastamonu UMKE ekipleri sahillerde yaşanan boğulma vakalarına karşı tedbirli olunması amacıyla sahillerde nöbet tutuyor.
Kastamonu UMKE'ye yeni araç
Kastamonu UMKE araç parkını genişletiyor. Kastamonu UMKE'den yapılan açıklamada Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Kastamonu UMKE'ye yeni bir aracın tahsis edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada; "Acil durumlarda daha hızlı ve etkili müdahaleler yapmamızı sağlayacak ve bize daha fazla yetenek ve kapasite sunacak" denildi.
Dev Festivalde Kastamonu UMKE görev aldı
Kastamonu UMKE ekibi, 1 UMKE aracı, 1 ambulans ve 18 personelle Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'ne katılım sağladı.
Korhan Berzeg 2 aydır aranıyor
Balıkesir'in Gönen ilçesinde Doberman cinsi köpeğini 17 Haziran tarihinde yürüyüşe çıkardıktan sonra sırra kadem basan 83 yaşındaki Korhan Berzeg, 2 aydır aranıyor. 240 kilometrelik bölgede aranan Berzeg'in izine hiç rastlanılmadı. Eşi Berzeg'i bulana 1 milyon lira ödül vereceğini açıklamasına rağmen yeni bir ihbar da gelmedi...
UMKE personelleri İngilizce eğitimlerini A1 seviyesinde tamamladı
Kastamonu UMKE İngilizce eğitim gerçekleştirildi. Eğitim sonucu 12 personel A1 seviyesinde eğitimi tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.
Bu akşam Pınarbaşı'da 'Öykü Gürman' rüzgarı esecek
Ünlü şarkıcı Öykü Gürman bu akşam Pınarbaşı'da sevenleriyle buluşacak.
İhsangazi'de nefes kesen tatbikat
İhsangazi ilçesinde 50 kişilik UMKE ekibi 5 gün boyunca eğitim ve tatbikat gerçekleştirecek.
İhsangazi'de nefes kesen tatbikat
İhsangazi ilçesinde 50 kişilik UMKE ekibi 5 gün boyunca eğitim ve tatbikat gerçekleştirecek. UMKE ekibinin gerçekleştirdiği tatbikat gerçeğini aratmadı. Araç Kaymakamı ve İhsangazi Kaymakam Vekili Emin Cevat Tutar da UMKE ekibinin gerçeği aratmayan tatbikatına katılım sağladı.