Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Ünlü Şarkıcı Kastamonu'ya geliyor
Türkiye'nin severek dinlediği ünlü şarkıcı Çelik Kastamonu'ya geliyor.
Bakan Tunç’un sırrı ne?
Kastamonu’ya ziyaretler kapsamında gelen ve Nasrullah’ta vatandaş ile birlikte Cuma namazını kılan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sırrı ne?
Kastamonu'daki kar manzarası havadan görüntülendi
Kastamonu'da yüksek rakımlı noktalarda kar yağışının oluşturduğu güzel manzara havadan görüntülendi.
‘Başıboş’ traktörü zabıta durdurdu
Taşköprü ilçesinde, sürücüsü el frenini çekmeden çalışır vaziyette bırakıp gidince hareket eden traktörü, zabıta ekipleri durdurdu.
‘Başıboş’ traktörü zabıta durdurdu
Taşköprü ilçesinde, sürücüsü el frenini çekmeden çalışır vaziyette bırakıp gidince hareket eden traktörü, zabıta ekipleri durdurdu.
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
‘Bu bildiri, delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır’
CHP Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, Erbilgin’e destek bildirisine imza atmama gerekçesini açıkladı
S.S. KASTAMONU PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ
S.S KASTAMONU PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN
Polis akademisi açıkladı:26 ilde bekçi alımı yapılacak...
Polis Akademisi tarafından 26 ilde bekçi alımı yapılacağı açıklandı.
Turhan Topçuoğlu kimdir?
Kastamonu’nun unutulmaz ismi Turhan Topçuoğlu kimdir? kaç yaşında?
AFAD Kastamonu’da personel alıyor!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere, Kastamonu için de sözleşmeli personel alıyor. İşte detaylar
Polis olmak isteyenlerin dikkatine! PAEM 6. Dönem Başvuruları başladı mı?
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PAEM Müdürlüğüne ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2022 ve 2023 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 75 ve üzeri puan alanlar arasından aşağıda belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla örgün eğitim veren üniversitelerden lisans mezunu (400) erkek, (100) kadın aday olmak üzere toplam (500) öğrenci alımı yapılacak. Peki, Polis Akademisi 6. Dönem PAEM öğrenci alımı başvuruları 2023 başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları neler? İşte, PAEM öğrenci alımı başvuru tarihleri 2023...
Kastamonu Kentsel Dönüşüme gidiyor
Kastamonu Belediyesi ve Kentsev işbirliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" toplantısı düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi personel alacak! Alımlar İŞKUR üzerinden…
Kastamonu Üniversitesi İŞKUR üzerinden personel alım ilanı yayınladı. İşte başvuru şartları ve detaylar
Aracından inmeyen hamile kadını vurdu! Polis hırsızlık şüphesiyle durdurmuştu
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinin Columbus bölgesindeki bir süpermarketin otoparkında hareketli dakikalar yaşandı. Hırsızlık şüphesiyle polisler tarafından durdurulan bir kadın sürücü aracından inmeyi reddedince vuruldu. Polislerin tek el ateş ederek durduğu hırsızlık şüphelisi hayatını kaybederken o anlar saniye saniye vücut kamerasına kaydedildi. Görüntüler ABD’de tepki çekti.
Orman emvali konusu Meclis gündeminde; 'Yaptırım getirebiliriz"
İl Genel Meclisi (İGM) eylül ayı olağan ilk toplantısı İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin son gündem maddesinde orman emvali taşıyan araçlar dolayısıyla yolların bozulması gündeme getirildi. İGM Başkanı Güray Parçal konuya ilişkin; "Orman emvallerinin ağır tonajlı arabaların bizim yollarımızı bozduğuyla ilgili bakanlarımıza da ilettik. Burada komisyon raporları yaptık, yolladık. Ama bir yol kat edemedik. Artı olarak orman emvalleri yapılan yerlerde temizlik de yapılmıyor. Artık ‘Bazı yaptırımlara gitmek zorunda kalır mıyız?’ diye düşürmeye başladık" dedi.
İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında nereli? İbrahim Yumaklı hakkında bilgiler
İbrahim Yumaklı'nın biyografisi, yaşamı yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki İbrahim Yumaklı kimdir? Yaşı kaç? Nereli? Hangi bakanlıkta görev yapacak? İşte detayları
Hasan Yılmaz kimdir? Hasan Yılmaz nereli? Ünlü sanatçı kaç yaşında?
Şarkılarıyla nam salan ünlü sanatçı Hasan Yılmaz kaç yaşında? Hasan Yılmaz nereli? Hasan Yılmaz nerede okudu? Hasan Yılmaz kimdir? işte tüm soruların cevabı haberimizde
Belediyeden 100 milyon TL kredi talebi!
Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Kastamonu Belediyesi’ne 50+50 milyon olmak üzere 100 milyon TL’ye kadar kredi çekilmesi talebi komisyona sevk edildi. Diğer taraftan Kastamonu Belediyesi İştirakleri ve İşletme İmalat Tic. Ve San. A.Ş.’nin ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla 5 milyon TL nakit, 5 milyon TL de gayrinakit kredinin çekilebilmesi için Başkan Galip Vidinlioğlu’na yetki verilmesi talebi de komisyona sevk edildi. Toplantının diğer gündem maddelerinde ise Krosnopan A.Ş.’nin ‘mera vasfı’ talebi; Özel Halk Otobüsleri’ndeki fiyat tarifesi, Kreş ve Çocuk Bakımevi fiyat tarifesi yer aldı.
"Özgürlüklerin güvence altına alındığı bir adli yıl diliyoruz"
Kastamonu Adalet Sarayı önünde 2023-2024 adli yıl açılış töreni düzenlendi. Programda konuşma yapan Kastamonu Baro Başkanı Avukat Özgür Demir; “Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, başta adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygının gereklerinin yerine getirildiği bir adli yıl diliyoruz” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı 70 KPSS puanıyla personel alıyor!
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.