‘Bu bildiri, delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır’;

‘Bu bildiri, delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır’

CHP Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, Erbilgin’e destek bildirisine imza atmama gerekçesini açıkladı...

Kastamonu genelindeki CHP ilçe başkanlarının imzasıyla yayımlanan ve 15 Ekim tarihinde yapılacak il kongresinde mevcut İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e destek amacı taşıyan bildiride Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş’in imzasının olmaması dikkat çekti.

Söz konusu bildirinin kendisine ulaştığını, imzalayıp göndermesinin istendiğini ifade eden İlçe Başkanı Yirmibeş, ilçe yönetimiyle istişare etmeden imza atmayacağını vurgulayarak; “Böyle bir bildiriye imza atmak delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır” dedi.

“BİLDİRİYİ İMZALAYIP GERİ GÖNDERMEM İSTENDİ”

Şenol Yirmibeş, konuyla ilgili açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlarının imzasıyla bugün yayınlanan, Cumhuriyet Halk Partisi Abana İlçe Başkanı olarak imzamın yer almadığı bildiriyle ilgili kamuoyunda oluşan beklentiye karşılık bir açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur. Söz konusu bildiri bugün tarafıma iletilmiş ve imzalayarak geri göndermem istenmiştir. Ancak ilçe yönetimimle istişare etmeden böyle bir açıklamaya imza atmamın doğru olmayacağı düşüncesiyle bu bildiriye imza atmadığımın bilinmesini isterim. Böyle bir bildiriye imza atmak delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır. Yukarıda sıraladığım sebeplerden dolayı söz konusu bildiride CHP Abana İlçe Örgütü olarak imzamızın olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururum” dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum