Karadeniz’in en zengini: Kastamonu;

Karadeniz’in en zengini: Kastamonu

......

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) illerin orman yüzdesini açıkladı. Kastamonu, Karadeniz sahilindeki iller arasında ormanlık alan bakımından en zengin il olarak açıklandı. Yeşilinin tanıtımını yaparak Dünya'nın dört bir tarafından turist alan iller; Kastamonu'nun gerisinde kaldı.  

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan orman oranı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre; 2023 yılında Türkiye'deki toplam orman alanı, 23 milyon 245 bin hektar olarak açıklandı.

2023 yılındaki orman oranı, Türkiye'nin 78 milyon hektarlık yüz ölçümünün yüzde 29,8'ine yükseldiği tespit edildi.

ZİRVEDE KASTAMONU VAR

Karadeniz kıyısındaki iller arasında en yüksek oranı ise Kastamonu yakaladı. Kastamonu’nun orman yüzdesi yüzde 66 olarak belirlendi. Karabük de, yüzde 72’yle Karadeniz’de büyüklüğüne oranla en fazla orman bulunan il olarak açıklandı.

ANTALYA ZİRVEDE

81 ilin içinde Antalya orman oranı ile dikkat çekti. Antalya, orman parkı açısından da Türkiye'nin en zengin ili olarak belirlendi. Türkiye'deki toplam 1854 orman parkının 157'si Antalya'da bulunuyor.

Orman yüzdesi haritasına göre Ordu’nun oranı ise yüzde 35 olarak açıklanırken, bu oran Karadeniz bölgesinin son sırasında yer aldı. Ordu sonunculuğu Trabzon ile paylaştı. Giresun’un orman yüzdesi ise yüzde 36 olarak tespit edildi

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum