Arama
Arama Sonuçları
Bir gün değil, her gün!..
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlikler düzenliyor.
Cinayet kurbanı kadın, polis korumasındayken de katil eşiyle görüşmüş
Karabük’te boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Özlem Küçükyılmaz’ın, polise sığınma talebinde bulunduktan sonra tedbir kararı süresince, kocasıyla iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri belirlendi.
Eşini ve kayınvalidesini katledip, intihar etti
Karabük’te bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi ve kayınvalidesine av tüfeğiyle kurşun yağdırdı.
Festivalde KADES bilgilendirmesi
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen Pınarbaşı 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'nde vatandaşlara, 'Kadına El Kal-ka-maz' programı kapsamında KADES uygulaması hakkında bilgi verildi.
Araç'ta 'Kadına El Kalkamaz' eğitimi'Kadına El Kalkamaz' eğitimi
Araç ilçesinde Kadına El Kalkamaz mottosuyla vatandaşlara yönelik farkındalık eğitimi düzenlendi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 178 yaşında
Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da tören düzenlendi.
İnebolu’da kadına şiddetle mücadele semineri
İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan kadına şiddete yönelik mücadele kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Eğitim Semineri” düzenlendi.
İhsangazi'de KADES bilgilendirmesi
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri İhsangazi Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrencilere KADES tanıtımı ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme faaliyetinde bulundu.
2023 Faaliyet Planı hazırlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı"nın etkin uygulanması çerçevesinde 2023 Yılı Faaliyet Planı hazırlandı. Bu çerçevede tüm eğitim kademelerinde şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirilerek, KADES uygulaması yaygınlaştırılacak. Ayrıca, 'kadına yönelik şiddetle mücadele veri bankası' oluşturulacak.
“Kastamonu’da artış yok, durum stabil”
Polis Akademi Başkanlığı, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Konferans Salonu’nda Kastamonu İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ile ilgili Büro Amirliğince “Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddet” konulu konferans programı düzenlendi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında, Kastamonu’da kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik faaliyetlerin yapıldığını vurgulayarak; “Son 3 yıllık rakamlara baktığımız zaman Kastamonu’daki rakamlarda bir stabilleşme var, artış kesinlikle yok” dedi.
“Her türlü şiddetle mücadele edeceğiz”
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekildi. Açıklamayı yapan AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Serap Ekmekçi; “Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı stant
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın arttırılması ve Kadın Acil Destek (KADES) Uygulamasının tanıtımına yönelik olarak, Kastamonu Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı.
Polis ekipleri KADES tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor
Emniyet Müdürlüğü ekipleri kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları sürdürüyor. 5 ilçede bulunan ekipler tarafından KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.
Eğitimlere tam gaz devam
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı birçok alanda verdiği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor.
“KADES’i kullanmıyoruz ama biliyoruz”
KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da polis ve jandarma ekipleri tarafından KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyetleri, devam ediyor. Açıksöz TV ve CNG Haber olarak Kastamonu'da yaşayan vatandaşlara KADES uygulamasını sorduk. Halk, kadına şiddetle mücadeleye yönelik yapılan çalışmaları yeterli buluyor mu? Detaylar haberimizde..
Devrekani’de KADES tanıtımı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve KADES programı kapsamında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hızla devam ediyor.
Kastamonu’da “NarkoTIR” ile farkındalık
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla hazırlanan “Narko TIR” ilimiz Cumhuriyet Meydanı’nda stant açarak vatandaşları ve öğrencileri bilgilendirmeye başladı.
“Kooperatif üyelerine gerekli destek verilecek”
Devrekani ilçesinde çitçi eğitim toplantıları devam ediyor. Devrekani İlçesi Belediye Düğün Salonunda yapılan eğitime İl Müdürlüğü personellerinden Sosyolog Aysu Köserecep ve Ziraat Mühendisi Ömür Onur, İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Emine İncemehmetoğlu'nun katılımıyla, S.S. Devrekani Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve Devrekanili çiftçi kadınlara eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından Devrekani Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine gerekli desteğin verileceği kaydedildi.
Tosya'da, muhtarlarla asayiş toplantısı
Kastamonu ili Tosya ilçesinde, UYUMA ve KADES uygulamaları hakkında, merkez mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
İhsangazi Emniyet’i sahada
İhsangazi İlçe Emniyet ekipleri vatandaşlara motosiklet kullanırken kask kullanımının önemi ve KADES uygulamasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Jandarmadan, öğrencilere meslek tanıtımı
Jandarmanın 183’ncükuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 7-14 Haziran Jandarma Haftası kutlamaları, meslek tanıtım faaliyetleriyle başladı.
Jandarma KADES konusunda kararlı
Kastamonu ilçelerinde kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında jandarma kadın astsubaylar, köylerde görüştükleri kadın vatandaşlarımıza "Kadın Destek Uygulaması’nı (KADES) anlattı.
Emniyet’ten 150 öğrenciye KADES tanıtımı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri ile Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından Kastamonu’da 150 lise öğrencisine Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı yapıldı.
Jandarma muhtarları bilgilendirdi
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan 50 köy muhtarına bilgilendirme yapıldı.
Jandarma bilgilendirmeye devam ediyor
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kastamonu Merkeze bağlı Bük Köy ve Eşen Köyü köy konağında vatandaşlara bilgilendirme semineri düzenlendi.
KADES uygulaması 112 kadına daha ulaştı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından toplamda 112 kadına KADES uygulaması tanıtıldı.
Muhtarlara KADES uygulaması anlatıldı
İnebolu ilçesinde muhtarlara Kadın Acil Destek uygulaması tanıtıldı.
Jandarmadan, önemli seminer
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, şeker fabrikasında çalışan 28 kadın personele En İyi Narkotik Anne ve KADES projeleri hakkında bilgilendirme semineri verildi.
"Şiddet, topyekun mücadele ile çözülecek"
Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığınca 81 ilde aynı anda basın açıklaması yapıldı.
“Şiddete Sessiz Kalmayın!
Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı Yasemin Altıkulaç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.