Jandarmadan, öğrencilere meslek tanıtımı;

Jandarmadan, öğrencilere meslek tanıtımı

Jandarmanın 183’ncükuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 7-14 Haziran Jandarma Haftası kutlamaları, meslek tanıtım faaliyetleriyle başladı....

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından,Hazerbey Okullarında öğrenim gören öğrencilere, Jandarma mesleği ile jandarmanın görev esnasında kullandığı araçların tanıtımı yapıldı. Düzenlenen program sonrasında öğrencilere Jandarma Çocuk Dergisi, boyama kitapları,KADES Broşürü ve çeşitli hediyeler ile sokak hayvanlarını beslemeleri için mama dağıtıldı.

“FÜME VE GARİP ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU”

Tanıtım faaliyetleri kapsamında öğrencilere; Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen;Çocuk Kadın Kısım Amirliği,Jandarma Arama Kurtarma Timi,Arama Kurtarma Köpek Unsuru,İz Takip Köpek Unsuru,Motosikletli Asayiş Timi, Olay Yeri İnceleme Timi,PAMİT (Patlayıcı Madde İmha) Timi,HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) Timi, J. Komando Timi, Trafik Timi ve Asayiş Timleri tarafından meslek tanıtımı yapıldı. Ayrıca, Jandarmanın görev yaparken kullandığı araçları tanıtan ekipler, öğrencilerin sorularını yanıtladı.Jandarmanın eğitimli köpekleri olan Füme ve Garip çocukların ilgi odağı olurken, yaptıkları gösteriler, büyük beğeni topladı. Arama Kurtarma ve PAMİT (Patlayıcı Madde İmha) köpekleri sahada hünerlerini sergiledi.

Trafik timleri tarafından öğrencilere trafik farkındalıklarını artırmak ve daha bilinçli bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla uygulamalı trafik kontrolü yaptırıldı.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum