Arama
Arama Sonuçları
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Taşköprü’deki kaya mezarından ‘bal’ akıyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
Cumhuriyet'i Işık Dağı'nda kutladılar
Ankaralı dağcılar Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Işık Dağı'na bir tırmanış gerçekleştirdi.  
Mardin’den Kastamonu’ya geldi, bir neslin umudu oldu!
Kastamonu Merkez ilçesinde özel öğretmenlik yapan Nurullah Filiz (30) üniversite öğrenimi için geldiği Kastamonu’da kalarak öğrencilere umut olmaya devam ediyor.
KASRAK 'ta macera başlıyor
KASRAK Kastamonu Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği'nin resmi kuruluş işlemleri tamamlandı.
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Mağaradaki manzara şok etti
Taşköprü ilçesinde macera rotaları belirlemek için çalışmalar yürüten ekip, incelemek için girdikleri mağarada, define avcıları tarafından bırakılan manzara karşısında şoke oldu.
Orman Bölge Müdürünü ziyaret ettiler
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne katılan Gaziemir Dağcılık ve Spor Kulübü Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nu ziyaret etti.
Dağcılık şiirini okudular
Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşü devam ediyor.
Vali Çakır'dan yürüyüş öncesi uyarı
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü İnebolu'dan başladı.
Doğası ile keşfedilmeyi bekleyen şehir: Kastamonu
Kastamonu, doğal güzelliklerinin korunmasıyla ünlü bir şehirdir. Göller, yeşil vadiler, glikyalitçe hareketli kumsallar, kayalıklar ve mağaralar arasındaki kıvrımlarıyla etkileyici doğası vardır. Şehir, yıkımlanmamış doğal güzelliğiyle bilinen bir turizm şehridir. Kastamonu sosyal ve kültürel değerleriyle de tanınır.
‘Afetlere hazırız’
Abana, Bozkurt ve Tosya ilçesinden Kastamonu İHH'ya başvuran 65 gönüllü, AFAD İl Müdürlüğü'nde arama-kurtarma eğitimlerini tamamladı. 5 gün süren eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, herhangi bir afet anında arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Araç 2. Yayla Kış Festivali'ne geri sayım
Araç Yayla Kış Festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sene birincisi düzenlene Araç Yayla Kış Festivali'ne bu sene de yoğun ilgi ve talep var. 27-28-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival geçtiğimiz ne olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçecek.
Çatak Kanyonu’nda profesyonel iniş
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma ile ortaklaşa yürütülen doğa turizminde çevre temizliğine dikkat çekmek amaçlı Çatak Kanyonu’nda Cam Teras’tan Profesyonel ekipmanlarla iniş yapılarak temizlik çalışması gerçekleştirildi.
15 Temmuz şehitleri için tırmandılar
Çankırı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "15 Temmuz Şehitler ve Milli İrade Tırmanışı" 27 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Koru Kayası gezisine yoğun katılım
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık tarafından Koru Kayası mevkiinde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Erdek Cannet, Büyük Hacet'e tırmandı
Türkiye’nin ilk solo dağcısı Erdek Cennet, ‘Anadolu Parsı‘ unvanını alabilmek için Çankırı'daki Ilgaz Dağı'nın 2587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi’nin zirvesine tırmandı. Bugüne kadar 61 ilde zirvelere tırmanan Cennet, 81 ildeki tüm zirvelere tırmanmayı amaçlıyor.
‘Anadolu Parsı’unvanını istiyor
Türkiye’nin ilk solo dağcısı Erdek Cennet, ‘Anadolu Parsı‘ unvanını alabilmek için, 2 bin 546 metre rakımlı Ilgaz Dağı'nın zirvesine tırmandı.
Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı
Çankırı'da sporcular, Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla karla kaplı dağda 12 kilometrelik tırmanış yaptı.
İHH Arama Kurtarma ekiplerine sıkı eğitim
Kastamonu’da kurulan İHH Arama Kurtarma Ekibi Afet Akademisi’nde görevli uzman personelden eğitim alan gönüllüler, katıldıkları zorlu eğitimlerle afetlere karşı teorik ve pratik bilgi sahibi oluyor
UMKE Tosya’da 3 günlük kamp düzenledi
Kastamonu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Tosya ilçesinde 3 gün süren tatbikat gerçekleştirdi