İHH Arama Kurtarma ekiplerine sıkı eğitim;

İHH Arama Kurtarma ekiplerine sıkı eğitim

Kastamonu’da kurulan İHH Arama Kurtarma Ekibi Afet Akademisi’nde görevli uzman personelden eğitim alan gönüllüler, katıldıkları zorlu eğitimlerle afetlere karşı teorik ve pratik bilgi sahibi oluyor...

Kastamonu’da kurulan İHH Arama Kurtarma Ekibi Afet Akademisi’nde görevli uzman personelden eğitim alan gönüllüler, katıldıkları zorlu eğitimlerle afetlere karşı teorik ve pratik bilgi sahibi oluyor. İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Derneği Sar Başkanı Serdar Topaç, ekibin geçtiğimiz hafta sonu Bafra’da doğada arama ve kurtarma eğitimlerini tamamladıklarını bildirdi.

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak nehri Asar Kale bölgesinde bulunan sarp kayalık alanda tırmanma eğitimlerini gerçekleştiren İHH Arama Kurtarma Ekibi üyeleri, doğada arama kurtarma, lider tırmanışı ve emniyet alma konularında eğitim gördü. Doğada arama kurtarma vakalarında kullanacakları teknik ve yöntemleri içeren eğitim iki tam gün devam ederken, İHH Arama Kurtarma üyeleri, eğitimin ilk bölümünde dağcılıkta kullanılan ipler, iplerin özellikleri, düğümler, dağcılıkta kullanılan ekipmanların özellikleri, kullanım alanları ve malzemelerin çeker güçleri, emniyet alma, lider tırmanışı ve iple iniş teknikleri gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Eğitimin ikinci etabında ise Kızılırmak nehri kenarında bulunan Asar Kalesi duvarında lider tırmanışı, top rope tırmanış, emniyet alma konularında uygulamalı eğitimler verildi. Yapılan eğitimler ile Kastamonu İHH Arama Kurtarma Gönüllü üyelerinin, olası bir afet ve acil durumlara müdahalelerde daha yerinde ve hızlı hareket etmeleri amaçlanırken, eğitimlerin rutin aralıklarla devam edeceği bildirildi.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum